Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Να διασφαλιστεί η μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους υπαλλήλους σε διαθεσιμότηταΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κατατέθηκε χτες στη Βουλή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος

Τροπολογία για τη διασφάλιση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και απειλούνται με απόλυση κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Διοικητικές απλουστεύσεις - Καταργήσεις, συγχωνεύσεις νομικών προσώπων και υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα - Τροποποίηση διατάξεων π. δ. 318/1992 (Α161) και λοιπές ρυθμίσεις».

Την ίδια ώρα, ακόμα περισσότερες απολύσεις φέρονται να συζητούν οι εκπρόσωποι της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη, στο πλαίσιο των συναντήσεων των δύο πλευρών. Το χτεσινό ραντεβού των δύο πλευρών δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ κυβερνητικές πηγές διέρρεαν πληροφορίες για δυσφορία της κυβέρνησης σε σχέση με την ενδεχόμενη «εμπλοκή» σε ό,τι αφορά τις απολύσεις για το τρέχον έτος.

Αυτό που παρουσιάζεται τεχνηέντως από την κυβέρνηση ως «εμπλοκή», αξιοποιείται ως τρικ για να γίνουν μέσα στο 2014 περισσότερες απολύσεις από τις 11.000 που έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές. Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι της τρόικας φέρονται να μη θέλουν να προσμετρηθούν οι 1.650 απολυμένοι συμβασιούχοι, που έχασαν τη δικαστική μάχη με το Δημόσιο, στη λίστα των απολύσεων για το τρέχον έτος. Με αυτό το δεδομένο, η κυβέρνηση, η οποία οδήγησε τους παραπάνω στην ανεργία - καθώς και ενδεχόμενα τους άλλους 2.500 εργαζόμενους που εκκρεμούν οι υποθέσεις τους - θα διευρύνει τη δεξαμενή των απολύσεων, προκειμένου να «πιαστεί» ο παραπάνω στόχος.

Τα παραπάνω παρουσιάζονται από την κυβέρνηση, μέσω του υπουργού, ως «μνημονιακή υποχρέωση», ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως τα μέτρα των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων, συνολικά οι αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο τομέα, υλοποιούνται σε όλη την ΕΕ, καθώς στόχος τους είναι η προσαρμογή του κράτους στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου.

Η αιτιολογική έκθεση
Αναλυτικά, η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που κατάθεσε το ΚΚΕ αναφέρει:

«Οι διατάξεις για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, στο πλαίσιο της κινητικότητας στο δημόσιο τομέα, δεν απορρέουν ούτε από κάποιες άστοχες επιλογές, ούτε συνιστούν ένα πρόσκαιρο και προσωρινό μέτρο. Οι επιλογές αυτές δεν καθορίζονται από ιδεοληψίες, όπως διατείνονται τα κόμματα του ευρωμονόδρομου για να συγκαλύψουν τις βαθύτερες αιτίες.

Μέσα από αυτές τις επιλογές επιδιώκεται η κατάργηση κάθε έννοιας σταθερής και μόνιμης εργασίας, να μειωθεί η τιμή της εργατικής δύναμης και στο δημόσιο τομέα που θα συμπαρασύρει ακόμη περισσότερο προς τα κάτω την κατάσταση των εργαζομένων και στον ιδιωτικό τομέα. Να καλλιεργηθεί κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας στο χώρο των δημοσίων υπαλλήλων για την πιο αποτελεσματική προώθηση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων.

Οι επιλογές αυτές ταυτόχρονα στοχεύουν στη μετάθεση του κόστους λειτουργίας υπηρεσιών στα λαϊκά στρώματα και να ανοίξει ο δρόμος για να διεισδύσουν ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι στους τομείς αυτούς.

Ολες αυτές οι αλλαγές έχουν ως στόχο την αναγκαία προσαρμογή του αστικού συστήματος και του κρατικού μηχανισμού στις σύγχρονες ανάγκες και προτεραιότητες του κεφαλαίου. Είναι αλλαγές που έχουν γίνει σε όλη την ΕΕ ανεξάρτητα από την ύπαρξη μνημονίων και καθορίζονται από τις ανάγκες αναπαραγωγής του κεφαλαίου.

Επομένως, είναι άσφαιρη και υποκριτική η κριτική των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που αποδέχονται τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δεν υπάρχει διέξοδος προς όφελος του λαού στο πλαίσιο της ΕΕ ανεξάρτητα από τη μορφή διακυβέρνησης και το μείγμα της πολιτικής.

Η διέξοδος βρίσκεται στην ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου και στη συγκρότηση εργατικού - λαϊκού κράτους, που θα προχωρήσει σε αποδέσμευση από την ΕΕ και την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, για την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας με κεντρικό σχεδιασμό για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την κατοχύρωση του δικαιώματος στη δουλειά με διευρυμένα δικαιώματα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταθέτει την παρακάτω τροπολογία για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και τη διασφάλιση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και απειλούνται με απόλυση.
Τα άρθρα της τροπολογίας - προσθήκης
Αρθρο 1
Επανασυστήνονται οι θέσεις της ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων ανεξαρτήτως κατηγορίας εκπαίδευσης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίες καταργήθηκαν με το άρθρο 80, του Νόμου 4172/2013 περί «Φορολογίας εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/2012, του ν. 4093/2012 και του ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 167/Α/23-7-2013).
Οι Σχολικοί Φύλακες, των οποίων οι θέσεις καταργήθηκαν με τον παραπάνω Νόμο, τοποθετούνται στις θέσεις τις οποίες κατείχαν στις 23-7-2013, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αναγνωριζόμενου του διαστήματος της διαθεσιμότητας ως χρόνου πλήρους υπηρεσίας, καταβαλλόμενων αναδρομικά των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών, που έχουν περικοπεί.
Αρθρο 2
Συστήνονται πεντακόσιες τριάντα επτά (537) οργανικές θέσεις μόνιμες δημοσίου δικαίου, σε δημόσια ΙΕΚ, ΣΕΚ (εκπαιδευτικές) και άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (διοικητικές) για τους εκπαιδευτικούς, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με το άρθρο 82 του ν. 4172/2013, και για τους οποίους δεν έχουν προκηρυχτεί αντίστοιχες θέσεις. Οι θέσεις αυτές είναι αντιστοίχων ειδικοτήτων, με αυτές τις οποίες διαθέτουν και τα Δημόσια ΙΕΚ και υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και βρίσκονται στις έδρες των υπηρεσιών, που υπηρετούσαν στις 21-7-2013.
Οι παραπάνω εκπαιδευτικοί μετατάσσονται στις θέσεις αυτές και σε κλάδους της ίδιας κατηγορίας, με το βαθμό και το Μ.Κ. που κατείχαν, έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αναγνωριζόμενου του διαστήματος της διαθεσιμότητας ως χρόνου πλήρους υπηρεσίας, καταβαλλόμενων αναδρομικά των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών, που έχουν περικοπεί.
Αρθρο 3
Στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις συστήνονται ισάριθμες και αντίστοιχες θέσεις ανά κατηγορία κλάδου ή/και ειδικότητα του μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με όσες καταργήθηκαν την 31η Οκτωβρίου 2013, με το άρθρο 129 του Ν. 4199/2013 «Δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 216/Α/216).
Οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπηρετούσαν στους Τομείς Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) και Τομείς Αποκατάστασης Πυροπλήκτων (ΤΑΠ), καθώς και στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βόρειας Ελλάδας (ΥΑΣΒΕ), όλων των θέσεων, κατηγοριών, κλάδων και ειδικοτήτων τοποθετούνται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στις οποίες οι υπηρεσίες τους έχουν υπαχθεί διοικητικά και συγκεκριμένα στην περιφέρεια στην οποία είχαν την έδρα τους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αναγνωριζόμενου του διαστήματος της διαθεσιμότητας ως χρόνου πλήρους υπηρεσίας, καταβαλλόμενων αναδρομικά των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών, που έχουν περικοπεί.
Αρθρο 4
Συστήνονται πεντακόσιες ενενήντα πέντε (595) οργανικές θέσεις ειδικότητας ΥΕ Καθαριστριών, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο υπουργείο Οικονομικών.
Οι καθαρίστριες, που οι θέσεις τους καταργήθηκαν με την αριθμ. Δ6Α/1139968/ ΕΞ/2013/16-9-2013 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2317/Β/17-10-2013) τοποθετούνται στις παραπάνω θέσεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αναγνωριζόμενου του διαστήματος της διαθεσιμότητας ως χρόνου πλήρους υπηρεσίας, καταβαλλόμενων αναδρομικά των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών, που έχουν περικοπεί.
Αρθρο 5
Συστήνονται ενενήντα οκτώ (98) θέσεις μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και συγκεκριμένα πενήντα δύο (52) θέσεων προσωπικού κατηγορίας ΔΕ, Κλάδου / Ειδικότητας Διοικητικών Γραμματέων, σαράντα έξι (46) θέσεων προσωπικού, κατηγορίας ΔΕ, Κλάδου / Ειδικότητας Διοικητικού - Λογιστικού, καθώς και σαράντα δύο (42) οργανικές θέσεις μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού, στην Κεντρική Υπηρεσία και τις ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ) του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.
Οι εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις καταργήθηκαν με τις ΚΥΑ αριθμ. 20870/2013 και αριθμ. 20869/16-9-2013 (ΦΕΚ 2317/Β/17 Σεπτεμβρίου 2013) τοποθετούνται στις παραπάνω θέσεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αναγνωριζόμενου του διαστήματος της διαθεσιμότητας ως χρόνου πλήρους υπηρεσίας, καταβαλλόμενων αναδρομικά των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών, που έχουν περικοπεί.
Αρθρο 6
Για τους δημοτικούς υπαλλήλους που κατείχαν θέση ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας ή ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας ή ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με το άρ. 81 του ν. 4172/2013 (Α-167) και δεν θα καταλάβουν κάποια από τις θέσεις που ανακοινώθηκαν με την υπ' αρ. 31890/2013 (Β-2999) υπουργική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει, συστήνονται ισάριθμες θέσεις κλάδου ή ειδικότητας ΠΕ Διοικητικού, ΤΕ Διοικητικού ή ΔΕ Διοικητικού ή συναφούς κλάδου ή ειδικότητας, με διοικητικά καθήκοντα στο δήμο στον οποίο ανήκε η θέση τους πριν την κατάργησή της, τις οποίες καταλαμβάνουν με το βασικό τίτλο σπουδών που κατέχουν αντιστοίχως.
Αρθρο 7
Σύσταση οργανικών θέσεων σε άλλους φορείς του Δημοσίου:
1. α) Συστήνονται 100 οργανικές θέσεις μονίμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στις οποίες τοποθετούνται οι εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις καταργήθηκαν με την ΚΥΑ Αριθμ. 39830 (ΦΕΚ 2319/Β/17-9-2013), κατ' εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 90 του Ν. 4172/2013 (Α'/167).
β) Συστήνονται εβδομήντα τρεις (73) οργανικές θέσεις μονίμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις οποίες τοποθετούνται οι εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις καταργήθηκαν με την ΚΥΑ Αριθμ. 7290/111169 (ΦΕΚ 2319/Β/17-9-2013), κατ' εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 90 του Ν. 4172/2013 (Α'/167).
γ) Συστήνονται οργανικές θέσεις κλάδων μονίμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις οποίες τοποθετούνται οι εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις καταργήθηκαν με την ΚΥΑ Αριθμ. 7291/111175 (ΦΕΚ 2319/Β/17-9-2013), κατ' εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 90 του Ν. 4172/2013 (Α'/167).
δ) Συστήνονται ενενήντα οκτώ (98) οργανικές θέσεις μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού στην ΓΓΔΕ, στις οποίες τοποθετούνται οι εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις καταργήθηκαν με την ΚΥΑ Αριθμ. Δ16/06/376/ΑΦ (ΦΕΚ 2319/Β/17-9-2013), κατ' εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 90 του Ν. 4172/2013 (Α'/167).
ε) Συστήνονται εκατό (100) οργανικές θέσεις μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο ΥΠΕΚΑ, στις οποίες τοποθετούνται οι εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις καταργήθηκαν με την ΚΥΑ Αριθμ. Οικ. 50790 (ΦΕΚ 2319/Β/17-9-2013), κατ' εφαρμογή της παραγράφου 1. του άρθρου 90 του Ν. 4172/2013 (Α'/167).
στ) Συστήνονται δεκαεννέα (19) οργανικές θέσεις μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τα ΝΠΔΔ αυτού, στις οποίες τοποθετούνται οι εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις καταργήθηκαν με την ΚΥΑ Αριθμ. ΥΠΠΟ Α/165265/24656/ 20416/10511 (ΦΕΚ 2319/Β/17-9-2013), κατ' εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 90 του νόμου 4172/2013 (Α' 167).
ζ) Συστήνονται τριάντα έξι (36) οργανικές θέσεις μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στις οποίες τοποθετούνται οι εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις καταργήθηκαν με την ΚΥΑ Αριθμ. ΥΠΠΟ Α/165284/24661/ 20420/10513 (ΦΕΚ 2319/Β/17-9-2013), κατ' εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 90 του νόμου 4172/2013 (Α' 167).
η) Συστήνονται εκατόν σαράντα πέντε (145) οργανικές θέσεις μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στις οποίες τοποθετούνται οι εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις καταργήθηκαν με την ΚΥΑ Αριθμ. ΥΠΠΟ Α/165273/24657/ 20417/10512 (ΦΕΚ 2319/Β/17-9-2013), κατ' εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 90 του νόμου 4172/2013 (Α' 167).
θ) Συστήνονται εκατόν ογδόντα (180) οργανικές θέσεις μονίμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, στις οποίες τοποθετούνται οι εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις καταργήθηκαν με την ΚΥΑ Αριθμ. Φ.80000/ οίκ.26991/1522 (ΦΕΚ 2322/Β/17-9-2013), κατ' εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 90 του ν. 4172/2013 (Α' 167).
ι) Συστήνονται δεκαεννέα (19) οργανικές θέσεις μονίμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), στις οποίες τοποθετούνται οι εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις καταργήθηκαν με την ΚΥΑ Αριθμ. Φ.80000/ οίκ. 26992/1523 (ΦΕΚ 2322/Β/17-9-2013), κατ' εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 90 του ν. 4172/2013 (Α' 167) .
ια) Συστήνονται εξήντα εννέα (69) οργανικές θέσεις μονίμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), στις οποίες τοποθετούνται οι εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις καταργήθηκαν με την ΚΥΑ Αριθμ. Φ.80000/ οίκ. 26993/1524 (ΦΕΚ 2322/Β/17-9-2013), κατ' εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 90 του ν. 4172/2013 (Α' 167).
ιβ) Συστήνονται είκοσι εννέα (29) οργανικές θέσεις μονίμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), στις οποίες τοποθετούνται οι εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις καταργήθηκαν με την ΚΥΑ Αριθμ. Φ.80000/ οίκ. 26994/1525 (ΦΕΚ 2322/Β/17-9-2013), κατ' εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 90 του ν. 4172/2013 (Α' 167).
ιγ) Συστήνονται διακόσιες πενήντα μία (251) οργανικές θέσεις μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού στον ΟΑΕΔ, στις οποίες τοποθετούνται οι εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις καταργήθηκαν με την ΚΥΑ Αριθμ. Οικ. 30301/139 (ΦΕΚ 2322/Β/17-9-2013), κατ' εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 90 του Ν. 4172/2013 (Α' 167).
ιδ) Επανασυστήνονται χίλιες διακόσιες εξήντα έξι (1.266) οργανικές θέσεις μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού στα ΑΕΙ, στις οποίες τοποθετούνται οι εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις καταργήθηκαν με την ΚΥΑ αριθμ. 135211/Β2/23.9.2013 (Β' 2384) όπως τροποποιήθηκε με την ΚΥΑ αριθμ. 150539/Β2 (ΦΕΚ 2601/15-10-2013) και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
2. Οι εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις καταργήθηκαν με τις παραπάνω αναφερόμενες αποφάσεις τοποθετούνται στις θέσεις τους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αναγνωριζόμενου του διαστήματος της διαθεσιμότητας ως χρόνου πλήρους υπηρεσίας, καταβαλλόμενων αναδρομικά των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών, που έχουν περικοπεί.
Αρθρο 7
Από την έναρξη ισχύος της παρούσας καταργούνται οι υποπαράγραφοι Ζ. 1 και Ζ. 2 του Ν. 4093/2012 (ΦΕΚ Α' 222), τα άρθρα 82, 90 και 91 του Ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167/Α/23-7-2013) και οι υπουργικές αποφάσεις υπ. αριθμ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/3/ οικ. 22274/9-8-2013 (ΦΕΚ 1992 Β΄), αριθμ. πρωτ. 2901 - Αριθ. Ανακοίνωσης 9/2014 (ΦΕΚ 243/Β/6 Φεβρουαρίου 2014), αριθμ. ΓΠ/ΟΙΚ.12177 (ΦΕΚ 244/Β/6 Φεβρουαρίου 2014), η αριθμ. Δ6Α/1139968/ ΕΞ/2013/16-9-2013 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2317/Β/17-10-2013), ΚΥΑ αριθμ. 20870/2013 και αριθμ. 20869/16-9-2013 (ΦΕΚ 2317/Β/17 Σεπτεμβρίου 2013), Αριθμ. 39830, 7290/111169, 7291/111175, Δ16/06/376/ΑΦ, Αριθμ. Οικ. 50790, Αριθμ. ΥΠΠΟ Α/165265/24656/ 20416/10511, Αριθμ. ΥΠΠΟ Α/165284/24661/ 20420/10513, Αριθμ. ΥΠΠΟ Α/165273/24657/20417/10512, Αριθ. Φ.80000/ οίκ. 26991/1522, Αριθ. 30299/Δ1.6962, Αριθ. Φ.80000/ οίκ. 25798/1458, Αριθ. Φ.80000/ οίκ. 26992/1523, Αριθ. Φ.80000/ οίκ. 26993/1524, Αριθ. Φ.80000/ οίκ. 26994/1525, Αριθ. οίκ. 30301/139.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: