6/2/14

Αλληλεγγύη στους απεργούς της COCA COLA 3E


     Καλαμαριά
4 Φλεβάρη 2014                                                                                                         

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, την Δευτέρα 3 Φλεβάρη, έγινε παρέμβαση από αντιπροσωπεία  του σωματείου των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Κόκα Κόλα στη Θεσσαλονίκη. Οι απεργοί της Κόκα Κόλα ζήτησαν από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου την έκδοση ψηφίσματος αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα τους. Το ψήφισμα που ακολουθεί εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από όλα τα μέλη του  Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς :


ΨΗΦΙΣΜΑ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ COCA COLA 3 Ε

ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμαριάς εκφράζει την συμπαράστασή του στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Κόκα Κόλα για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο και να ακυρωθούν οι απολύσεις.

Η κερδοφόρα πολυεθνική εταιρεία κλείνει τα τελευταία χρόνια το ένα τμήμα μετά το άλλο στο εργοστάσιο στη Θέρμη, μεταφέρει τις δραστηριότητες εκτός Ελλάδος, εισάγει προϊόντα που μέχρι σήμερα παράγονταν στην Ελλάδα και φορολογεί τα κέρδη της στην Ελβετία, μιας και μετέφερε εκεί την έδρα της.

Οι πρακτικές αυτές της πολυεθνικής εταιρείας κινούνται μεν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που δίνει η ευρωπαϊκή νομοθεσία στις πολυεθνικές εταιρείες, αλλά το νόμιμο δεν είναι πάντοτε και ηθικό. Η ελληνική πολυεθνική αποκόμισε και συνεχίζει να αποκομίζει τεράστια κέρδη από την αγορά της Ελλάδας, από τα οποία κατόρθωσε να επεκταθεί και σε άλλες 27 χώρες. Παρόλα αυτά τώρα σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για την πατρίδα μας και το λαό μας, η διοίκηση της Κόκα Κόλα αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη της στους Έλληνες και να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη χειμαζόμενη τοπική οικονομία της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας.

Το δημοτικό συμβούλιο καλεί τους δημότες του δήμου Καλαμαριάς να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους προς τους αγωνιζόμενους απεργούς της Κόκα Κόλα για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.