25/3/14

Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη :Σε ιδιώτες η καθαριότητα του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη: Εργαζόμενοι με...250 ευρώ το μήνα!!

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πριν από λίγους μήνες δώθηκε το κομμάτι της σάρωσης του δήμου σε ιδιώτη-επιχειρηματία. Για άλλη μια φορά η διοίκηση του δήμου πρωτοστατεί στην εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών, στο ξεπούλημα δημόσιων υπηρεσιών σε επιχειρηματίες, στην ιδιωτικοποίηση. 

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη καταψήφισαν την απόφαση ενώ από την πρώτη στιγμή επεσήμαναν τις αρνητικές συνέπειες που η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας του δήμου θα επιφέρει. 

Σήμερα, μερικούς μόλις μήνες μετά, τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας είναι φανερά: Εργαζόμενοι με αποδοχές... 250 ευρώ το μήνα (!!!). 

Να τι επιφυλάσσει η πολιτική της – πολυδιαφημιζόμενης ως πρωτοπόρας – διοίκησης του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη: Να απασχολούνται εργαζόμενοι σε συνθήκες γαλέρας, χωρίς δικαιώματα, με μισθούς των 250 ευρώ το μήνα, “βορά” στις κερδοσκοπικές ορέξεις των επιχειρηματιών! Ας αναρωτηθούν η διοίκηση του δήμου και οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν την ιδιωτικοποίηση της σάρωσης και που πατούν πάνω στην απελπισία των άνεργων: Μπορούν οι ίδιοι να ζήσουν με 250 ευρώ το μήνα; 

Αυτή είναι η πολιτική που ακολουθεί πιστά η δημοτική αρχή και ο κ. Καϊτεζίδης, ευθυγραμμιζόμενοι πλήρως με τις αντιλαϊκές επιταγές που συγκυβέρνηση και ΕΕ προωθούν. Τομείς που πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσιοι, όπως αυτός της καθαριότητας του δήμου, παραχωρούνται σε ιδιώτες-επιχειρηματίες των οποίων μοναδικό κίνητρο είναι το γρήγορο και ασφαλές κέρδος καταπατώντας κάθε εργασιακό δικαωμα.

Καλούμε το λαό του δήμου μας να δώσει ηχηρή απάντηση στην πολιτική εξαθλίωσης που ακολουθεί η δημοτική αρχή, η κυβέρνηση και η ΕΕ! Να μην ανεχτούν να θυσιάσουν τα δημόσια-κοινωνικά αγαθά, την ίδια τους τη ζωή, στο βωμό του επιχειρηματικού κέρδους! 

Ο λαός του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη ΝΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ την ΛΑΪΚΗ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφέρεια και το Δήμο!


Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
http://www.lspx.org