4/5/14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ.



Με τις εκλογές να πλησιάζουν η παράταξη του δημάρχου κ.Καϊτεζίδη εντατικοποιεί τα ψηφοθηρικά επικοινωνιακά τεχνάσματα. Ένα από αυτά είναι και η απόφαση να λειτουργούν τα εκλογικά κέντρα της παράταξης του “Δύναμη Ενότητας” ως σημεία συγκέντρωσης φαρμάκων και τροφίμων“τα οποία θα δοθούν για την ενίσχυση της κοινωνικών δομών του δήμου και τα συσσίτια των εκκλησιών”. Η εν λόγω πρωτοβουλία δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο απο στάχτη στα μάτια του λαού του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Η παράταξη του δημάρχου εκμεταλλεύεται την ευαισθησία των δημοτών για να παίξει προεκλογικό παιχνίδι, με πρόσχημα την φιλανθρωπία.

Ταυτόχρονα, γινόμαστε θεατές ενός δικομματικού καυγά μεταξύ των παρατάξεων του κ.Καϊτεζίδη και του κ.Αντωνούδη για το ποιός... πλειοδοτεί περισσότερο σε “κοινωνική ευαισθησία”. Πρόκειται ασφαλώς για..
μια κοκορομαχία που ουδεμία σχέση έχει με τα πραγματικά συμφέροντα των δημοτών και εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Είναι ο ίδιος ο κ.Καϊτεζίδης και η παράταξη του που επί 3,5 χρόνια ακολούθησαν κατά γράμμα την πολιτική συγκυβέρνησης-ΕΕ που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους. Είναι ο κ.Καϊτεζίδης και η διοίκηση του που έχει καταδικάσει εργαζόμενους στο δήμο να δουλεύουν για 250 ευρώ το μήνα. Οι ίδιοι που επί τόσα χρόνια φόρτωσαν στο λαό του δήμου μας επιπλέον χαράτσια και φόρους, οι ίδιοι που με διάφορα προσχήματα αρνήθηκαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για κατάργηση των ανταποδοτικών τελών στους ανέργους, αυτοί οι ίδιοι παριστάνουν σήμερα τους “κοινωνικά ευαίσθητους”. Πρόκειται για προεκλογική ψηφοθηρία.

Ο δε κ.Αντωνούδης και η παράταξη του, αφού έβαλε το λιθαράκι του στηρίζοντας πλευρές των αντιλαϊκών μέτρων όπως τα δίμηνα απασχόλησης, διάφορα άλλα προγράμματα κλπ, παριστάνει τώρα τον υπέρμαχο μιας δήθεν “εναλλακτικής” πολιτικής. Από τα προεκλογικά του υλικά φαίνεται ότι ο στόχος τους είναι να γίνει ο κ.Αντωνούδης διαχειριστής στη θέση του διαχειριστή κ.Καϊτεζίδη, χωρίς να θίγουν ούτε κατ' ελάχιστο το οικονομικό πλαίσιο που γεννά και αναπαράγει τη βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική.

Οι κ.κ. Καϊτεζίδης και Αντωνούδης, λοιπόν, αποτελούν διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος, της ίδιας πολιτικής, όσο κι' αν προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο. Γι' αυτό, ας αφήσουν κατά μέρος τους υποκριτικούς διαξιφισμούς.

Καλούμε το λαό του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, να κλείσουν τ' αυτιά τους στις ψηφοθηρικές σειρήνες των κυρίων Καϊτεζίδη και Αντωνούδη. Να γυρίσουν την πλάτη στα υποκριτικά καλέσματα φιλανθρωπίας. Να συνταχθούν με τη Λαϊκή Συσπείρωση σε έναν αγώνα αλληλεγγύης και ανατροπής, με στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ.
Υ.Γ. Για τον κ.Νυφούδη μπορούμε να υποθέσουμε πως τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής είναι εδώ και καιρό... ληγμένα. Ο ίδιος άλλωστε έχει προτείνει κατά το παρελθόν να μοιράζονται τρόφιμα που έχουν λήξει (!!!) σ' αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Ετσι σκοπεύει να βοηθήσει τους φτωχούς συμπολίτες μας το “Νέο Πρόσωπο στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη”.