9/5/14

ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Αρση ασυλίας για τέσσερις βουλευτές


Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας των χρυσαυγιτών βουλευτών Χρ. Αλεξόπουλου, Ν. Μίχου, Γ. Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα τάχτηκε χτες η πλειοψηφία των βουλευτών στην Ολομέλεια της Βουλής. Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 220 βουλευτές. Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Χρ. Αλεξόπουλου, που έχει πλέον «ανεξαρτοποιηθεί», τάχτηκαν 183 βουλευτές, κατά 25 και «παρών» 12. Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Ν. Μίχου
ψήφισαν 197, κατά 16, «παρών» δήλωσαν 7. Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Γ. Γερμενή ψήφισαν 197 βουλευτές, κατά 16, «παρών» δήλωσαν 7. Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Σ. Μπούκουρα ψήφισαν 182 βουλευτές, κατά 26 και 12 δήλωσαν «παρών».
Ανάμεσα στους βουλευτές που ψήφισαν κατά της άρσης της βουλευτικής ασυλίας των Μπούκουρα και Αλεξόπουλου ήταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδης, Ν. Σηφουνάκης, Μ. Κασσής και Γ. Ντόλιος και Απ. Κακλαμάνης (ψήφισε «παρών» για τον Αλεξόπουλο). «Κατά» ψήφισαν και οι βουλευτές της ΝΔ Τ. Ιακωβίδου και Α. Μαρίνος, ενώ «παρών» και για τους δύο ψήφισαν και οι «γαλάζιοι» Χρ. Κέλλας, Γ. Δεικτάκης, Δ. Κυριαζίδης, Ηλ. Βλαχογιάννης, οι ανεξάρτητοι Θ. Παραστατίδης, Π. Μουτσινάς και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου.Κατά όλων των άρσεων τάχτηκαν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ.
Εκαναν τις αθώες περιστερές
Ολοι, νυν και τέως χρυσαυγίτες βουλευτές, αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με εγκληματικές ενέργειες. Ειδικότερα, ο Χρ. Αλεξόπουλος επικαλέστηκε τη μη συμμετοχή του στα κεντρικά όργανα της «Χρυσής Αυγής» που λάμβαναν αποφάσεις για την πολιτική γραμμή και τα πειθαρχικά μέτρα. Ανέφερε ότι δεν παραιτήθηκε, γιατί φοβόταν για τον ίδιο και για την οικογένειά του. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ν. Μίχος έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και χαρακτήρισε ψευδή τα στοιχεία που τον εμπλέκουν με τη νύχτα, με εκβιασμούς και προστασία μαγαζιών. Από την πλευρά του, ο χρυσαυγίτης Γ. Γερμενής εμφανίστηκε ως πολιτικός κρατούμενος και χαρακτήρισε την ημέρα αυτή «σημαντική για τη Βουλή, που εκλεγμένος βουλευτής ήρθε με χειροπέδες από τις φυλακές Κορυδαλλού».
Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Ευστ. Μπούκουρας, με κλάματα αναφέρθηκε στις πολιτικές του καταβολές, λέγοντας ότι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και ότι δεν είναι φασίστας και ναζιστής. Επικαλέστηκε ότι έχει τρία παιδιά που δεν ξέρει τι να τους πει όταν τον ρωτάνε γιατί είναι στη φυλακή. Βουλευτές των ΑΝΕΛ έσπευσαν να τον παρηγορήσουν.
Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ έχει ήδη τοποθετηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής σημειώνοντας ότι: Η ΧΑ είναι μια οργάνωση η οποία ασπάζεται και προβάλλει τον εθνικοσοσιαλισμό και τον Χίτλερ. Συνεπώς είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Οι εγκληματικές ενέργειες που έχουν διαπράξει στελέχη της ΧΑ εναντίον νέων ανθρώπων, μεταναστών και άλλων εργαζομένων, οι δολοφονίες ανθρώπων από στελέχη της ΧΑ, απορρέουν από το ναζιστικό χαρακτήρα, από τη ναζιστική ιδεολογία αυτού του κόμματος, της ΧΑ. Υπάρχει επαρκές νομικό πλαίσιο για να αντιμετωπιστούν οι εγκληματικές ενέργειες της ΧΑ. Στη βάση όλων των παραπάνω, το ΚΚΕ έχει ταχτεί υπέρ της άρσης της ασυλίας τους.