17/6/14

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ : Απεργούν αύριο ενάντια στην «αξιολόγηση»

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν, αύριο Τετάρτη, τα δημόσια νοσοκομεία, οι μονάδες πρόνοιας και το ΕΚΑΒ, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία, με βασικό αίτημα να αποσυρθεί ο νόμος για την «αξιολόγηση». Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. «Δηλώνουμε την απεργία, διαδηλώνουμε μαζικά και γυρνάμε την πλάτη στους "συνδικαλιστές" που καλούν σε απεργία - απεργοσπασία», τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή της.
Αναφερόμενη στο νόμο της «αξιολόγησης», η Πανελλαδική Γραμματεία επισημαίνει ότι «απορρέει
και υπηρετεί την ανάπτυξη του εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος Υγείας - Πρόνοιας», τονίζοντας ότι «πάει πακέτο με το κατά πόσο προωθούν τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια (έσοδα) στη λειτουργία του "Νοσοκομείου ΑΕ". Αν π.χ. θα διώχνουμε πιο γρήγορα τον άρρωστο, ώστε να "ξαναπουληθεί" η κλίνη, αν θα εξασφαλίζουμε να φέρνει τα φάρμακα απ' το σπίτι για να μειώνουμε τη δαπάνη της κλινικής κ.ά. Αν ένα τμήμα, μονάδα, εργαστήριο ή κλινική δεν είναι οικονομικά αποδοτικό, θα κλείνει ή θα παραχωρείται στον ιδιωτικό τομέα, ανεξάρτητα από τη συμβολή του στη συνολική λειτουργία του νοσοκομείου».
Σε άλλο σημείο, η Πανελλαδική Γραμματεία αναφέρει: «Η απόκρουση και η ανατροπή αυτής της πολιτικής προϋποθέτει γερά σωματεία με ταξική γραμμή πάλης ενάντια στην εργοδοσία και το κράτος της. Προϋποθέτει τη δραστήρια συμμετοχή όλων των εργαζομένων στη λήψη αποφάσεων και στον αγώνα! Ενότητα στην πάλη για τα συνολικά δικαιώματά μας και όχι απλά για να αλλάζουν χρώμα οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Προϋποθέτει γερή λαϊκή συμμαχία με τα στρώματα που πλήττονται και σύγκρουση με την ανθρωποφαγία που καλλιεργεί η κυβέρνηση». Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Προχωράμε οργανωμένα, με αποφάσεις μαζικών Γενικών Συνελεύσεων. Μπλοκάρουμε την εφαρμογή της "αξιολόγησης"».