13/6/14

Ο λαός να μην εφησυχάζει..

«Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, γιατί η χαλάρωση και ο εφησυχασμός είναι ο χειρότερος εχθρός μας. Η πορεία βελτίωσης που εμφάνισε τον τελευταίο καιρό η ελληνική οικονομία δεν είναι δεδομένη και θα μπορούσε να διαταραχθεί. Η οικονομική πολιτική πρέπει τώρα να πείσει ότι δεν εφησυχάζει και δεν οπισθοδρομεί. Οποιαδήποτε οπισθοδρόμηση ή ανατροπή της ακολουθούμενης πολιτικής θα οδηγούσε τη χώρα σε περίοδο οικονομικής αστάθειας. Η αναδιάρθρωση της οικονομίας και οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα σε όλους τους τομείς». 
(Από τις δηλώσεις του απερχόμενου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά την παράδοση στον πρόεδρο της Βουλής της ετήσιας Εκθεσης για τη νομισματική πολιτική 2013-2014).

 Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω;
 Συνέχιση με ένταση της ίδιας αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής. Αλλωστε, δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί όλα τα νομοθετημένα μέτρα του τελευταίου μνημονίου, ενώ ετοιμάζονται και νέα, όπως μείωση συντάξεων, νομοθέτηση λοκ άουτ, νέος συνδικαλιστικός νόμος που θα υψώνει εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, απελευθέρωση απολύσεων, προώθηση ιδιωτικοποιήσεων και απελευθέρωσης αγορών κλπ. Ο λαός λοιπόν να μην εφησυχάζει με τα περί «διόρθωσης αδικιών», είναι ψίχουλα στους εξαθλιωμένους. Αυτό που χρειάζεται είναι οργάνωση, λαϊκή συμμαχία, ανασύνταξη του κινήματος και πάλη σε αντικαπιταλιστική, αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.