11/6/14

Συγκέντρωση το απόγευμα για τον ένα χρόνο από το κλείσιμο της «ΕΡΤ»

Ένας χρόνος πέρασε από το λουκέτο στην «ΕΡΤ». Σήμερα Τετάρτη 11 Ιούνη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης που έγινε από τη συγκυβέρνηση των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.
Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης ήταν η πλήρης ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στην κρατική ραδιοτηλεόραση, ο ασφυκτικότερος έλεγχος της ενημέρωσης του λαού, το μοίρασμα των συχνοτήτων προς όφελος των μεγάλων ομίλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΜΜΕ. Την «ΕΡΤ» διαδέχτηκε η «ΝΕΡΙΤ», με ενδιάμεσο «σχήμα» τη «Δημόσια Τηλεόραση».
Σήμερα Τετάρτη 11 Ιούνη 2014, στις 7 μ.μ. οι Ομοσπονδίες και οι εργαζόμενοι από το χώρο των ΜΜΕ διοργανώνουν κινητοποίηση έξω από το Ραδιομέγαρο της «ΕΡΤ» στην Αγία Παρασκευή. Στη συγκέντρωση θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Το ΚΚΕ βρέθηκε από την πρώτη ώρα στο πλευρό των εργαζόμενων της «ΕΡΤ»,
όταν ανακοινώθηκε το κλείσιμο της Ραδιοτηλεόρασης και «έπεσε» το μαύρο στις οθόνες. Το ίδιο βράδυ, αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, στελέχη του Κόμματος και βουλευτές βρέθηκαν στο χώρο. Την επομένη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφτηκε το Ραδιομέγαρο και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Πρέπει να σημάνει συνολικά συναγερμός, όχι μόνο για τους εργαζόμενους της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης αλλά συνολικά για τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Δεν είναι μόνοι τους οι εργαζόμενοι στην "ΕΡΤ"».
Την επόμενη μέρα, ο Δ. Κουτσούμπας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στον οποίο εξέφρασε την αντίθεσή του στην προκλητική απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο της «Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης».
Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, ζήτησε τη διεξαγωγή άμεσα συζήτησης σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία οδηγούνταν σε κλείσιμο δημόσιοι φορείς και οργανισμοί, με πρώτη την «ΕΡΤ».
Την απαράδεκτη απόφαση της συγκυβέρνησης να κλείσει την «ΕΡΤ», κατήγγειλε και η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση της Ολομέλειας στο Στρασβούργο.
Από την πρώτη στιγμή το portal του «902.gr» στήριξε τον αγώνα των εργαζομένων της «ΕΡΤ» αναμεταδίδοντας το απεργιακό τηλεοπτικό πρόγραμμα.