18/7/14

«Καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή, έξω από τη Γάζα οι Ισραηλινοί»

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Την αλληλεγγύη του στο λαό της Παλαιστίνης που δίνει υπεράνθρωπη μάχη ενάντια στο θάνατο που σκορπούν τα ισραηλινά βομβαρδιστικά, διαδήλωσε χτες βράδυ και ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης που συμμετείχε μαζικά στο συλλαλητήριο της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου χαιρέτισε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης Σούτκι Ασόκι, ενώ κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ακολούθησε μαχητική πορεία προς το αμερικανικό προξενείο. Με τα πανό και τα συνθήματα ο λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης κατήγγειλαν ότι «οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «ΝΑΤΟ - Ισραήλ δολοφονούν, κυβέρνηση - ΕΕ χειροκροτούν» και απαίτησαν «λευτεριά στην Παλαιστίνη».
Αγωνιστική παρέμβαση οργάνωσαν την Τετάρτη το βράδυ οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και στο Βόλο. Ανάρτησαν ένα μεγάλο πανό στον κυματοθραύστη απαιτώντας «να σταματήσει τώρα η σφαγή στην Παλαιστίνη» και έκαναν εξόρμηση με την Κοινή Ανακοίνωση που μέχρι σήμερα υπογράφουν σχεδόν 50 Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα απ' όλο τον κόσμο.