29/7/14

Δεκάδες νεκροί από επιθέσεις του Ισραήλ σε νοσοκομείο και παιδική χαρά


Νέα μαζική σφαγή προκάλεσαν οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. 
Δεκάδες είναι οι νεκροί από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, πρώτη μέρα της γιορτής του Έιντ αλ-Φιντρ (που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού) στις εγκαταστάσεις του κεντρικού νοσοκομείου της Γάζας και σε παιδική χαρά προσφυγικού καταυλισμού. Τουλάχιστον δέκα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στις δύο επιθέσεις, σύμφωνα με νοσοκομειακές παλαιστινιακές πηγές. Ο στρατός του Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι οι επιθέσεις οφείλονται σε ρουκέτες Παλαιστινίων ενόπλων που δεν βρήκαν το στόχο τους και αρνήθηκε ότι ευθύνεται για τα πλήγματα.
Οι νέοι θάνατοι αυξάνουν σε πάνω από 1.050 τον αριθμό των Παλαιστίνιων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την 8η Ιούλη και την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών, την οποία ακολούθησε η έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στη Γάζα. Περίπου 6.200 ακόμη Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.
Προκαλεί ο Νετανιάχου
Ενισχυμένος από τη στήριξη των δυτικών ιμπεριαλιστών, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν
Νετανιάχου συνεχίζει να προκαλεί. Σήμερα επέκρινε την έκκληση που απηύθυνε το πρωί της Δευτέρας το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την άμεση κήρυξη μιας ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Γάζα, σημειώνοντας ότι παραμελεί την ασφάλεια του Ισραήλ. Η χθεσινή ανακοίνωση από το Συμβούλιο «σχετίζεται με τις ανάγκες μιας δολοφονικής τρομοκρατικής ομάδας που επιτίθεται εναντίον των Ισραηλινών πολιτών και δεν έχει καμία απάντηση για τις ανάγκες ασφαλείας του Ισραήλ» είπε ο ίδιος στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, όπως ανέφερε το πρωθυπουργικό του γραφείο.
Ο ΟΗΕ εξισώνει θύτη με θύμα
Από την πλευρά του, ο ΓΓ του ΟΗΕ συνέχισε να εξισώνει προκλητικά θύτη με θύμα, υποστηρίζοντας ότι το εμπόδιο για τον τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και των μαχητών της Χαμάς και των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας είναι η «πολιτική θέληση».
«Είναι ζήτημα πολιτικής θέλησης. Πρέπει να επιδείξουν τον ανθρωπισμό τους ως ηγέτες, τόσο οι Ισραηλινοί όσο και οι Παλαιστίνιοι» είπε ο Μπαν σε δημοσιογράφους.
Γιατί αυτοί οι ηγέτες κάνουν τους πολίτες τους να σκοτώνονται από άλλους; «Δεν είναι υπεύθυνο», είναι «ηθικά λάθος», υποστήριξε, αναπαράγοντας τη θεωρία της «σύγκρουσης δύο πλευρών» και όχι την πραγματικότητα που λέει ότι οι Παλαιστίνιοι παλεύουν για να αποκτήσουν τη δική τους πατρίδα και το Ισραήλ τους το αρνείται.