30/9/14

Παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμαριάς στη συνεδρίαση του Δ.Σ 29 /9/14



ΘΕΜΑ:ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ  ΒΟΤΣΗ.

                               
                                Δευτέρα 29 Σεπτέμβρη 2014



Προς :
                                           Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καλαμαριάς. 
Ένα σοβαρό πρόβλημα σχετικό με την πρόσβαση στα σχολεία 4ο και 5ο Λύκειο Καλαμαριάς καθώς  και το 17ο Δημοτικό ταλαιπωρεί μαθητές και εκπαιδευτικούς και χρονίζει λόγω της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής. Συγκεκριμένα η κατασκευή του πεζόδρομου, καθώς και των δρόμων γύρω από τα σχολεία δεν επιτρέπει, όταν βρέχει, την απομάκρυνση των υδάτων, με αποτέλεσμα τα νερά, συχνά ορμητικά, να υπερκαλύπτουν τα πεζοδρόμια. Μαθητές και εκπαιδευτικοί, προκειμένου να μπουν ή να βγουν από το σχολείο, αναγκάζονται να διασχίσουν «ποτάμια» σε όλο το μήκος του πεζόδρομου αλλά και πέριξ.
Απαιτούμε να προβείτε άμεσα σε συγκεκριμένα έργα. Το ζήτημα αυτό απαιτεί ΤΩΡΑ λύσεις! και δεν μπορεί να περιμένει έναν ενδεχόμενο γενικότερο σχεδιασμό που θα λύσει ευρύτερα το πρόβλημα της περιοχής.
Επιπλέον, ζητούμε στα πεζοδρόμια των δρόμων Γερμανού Καραβαγγέλη με Ζηργάνου να μπουν σιδερένια προστατευτικά και φανάρι σήμανσης για προστασία των μαθητών που διασχίζουν αυτό το επικίνδυνο σταυροδρόμι, όπου συμβαίνουν πολύ συχνά τροχαία ατυχήματα.
Παρακαλούμε να προωθηθεί άμεσα το παραπάνω αίτημά μας στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.      

Βικέντιος Αντωνάκης
Λεμονιά Ντιντή
--------------------------------------------------------------------------------------------
                 ΘΕΜΑ:ΟΑΣΘ

                          Δευτέρα 29 Σεπτέμβρη 2014




                                                Προς :
                                                Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καλαμαριάς.
Με κοινή υπουργική απόφαση αυξάνονται από την πρώτη του Οκτώβρη οι τιμές των εισιτηρίων στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Την αύξηση της τιμής την επιβάλλουν στα
πλαίσια της πολιτικής των περικοπών της κρατικής χρηματοδότησης προς τον ΟΑΣΘ. Συγχρόνως, με τις αλλαγές στην είσπραξη των προστίμων πολλοί συνάνθρωποί μας θα αναγκάζονται να πληρώνουν υπέρογκα ποσά (έως και 300 ευρώ). Τέτοιες αποφάσεις δείχνουν το αντιλαϊκό και βάρβαρο πρόσωπο κυβέρνησης και εργοδοτών.
Ζητούμε:
·        Να μειωθεί η τιμή του εισιτηρίου-δωρεάν μεταφορά για ανέργους, μαθητές, σπουδαστές, ΑΜΕΑ, εργαζόμενους που πάνε στη δουλειά τους.
·        Να μην μειωθούν οι αποδοχές των εργαζομένων, να μην περικοπούν δρομολόγια, να επισκευαστεί και να ανανεωθεί ο στόλος των οχημάτων.
·        Να σβηστούν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ανέργους και στα παιδιά τους, σε ανθρώπους που αδυνατούσαν να πληρώσουν και να μην σταλούν στις εφορίες.
·        ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ ΔΙΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΓΙΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ-ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

Βικέντιος Αντωνάκης
Λεμονιά Ντιντή
      -----------------------------------------------------------------------------------------
ΘΕΜΑ:ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ


                                       Δευτέρα 29 Σεπτέμβρη 2014



     Προς :
                                                Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καλαμαριάς.
Οι ιμπεριαλιστές αιματοκυλούν το λαό της Παλαιστίνης. Η απάντηση σε αυτήν την απανθρωπιά, την βαρβαρότητα, την θηριωδία είναι η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Η παγκόσμια αλληλεγγύη των λαών μπορεί να σταματήσει το δολοφονικό χέρι.

Ζητούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει την καμπάνια αλληλεγγύης «ένα τετράδιο για παιδιά της Παλαιστίνης», την οποία έχουν αναλάβει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση (ΠΣΟ), η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών (FISE), σε συνεργασία με τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών, και να ζητήσει από το λαό της Καλαμαριάς να ανταποκριθεί στο κάλεσμά του. Ιδίως ζητούμε να προωθηθεί το αίτημα στις Διευθύνεις των σχολείων του Δήμου, προκειμένου να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια συλλογής υλικού.
Βικέντιος Αντωνάκης
Λεμονιά Ντιντή

          --------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
                                      
                                         Δευτέρα 29 Σεπτέμβρη 2014
                                                

Προς :
                                           Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καλαμαριάς.
Με αφορμή τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε σχέση με τα στοιχεία που περιέχει ο φάκελος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη για πέντε δήμους της χώρας, που  παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη  (αφορά στους Δήμους Πατρέων, Λαρίσης, Χαλανδρίου, Ζωγράφου και Νίκαιας –Ρέντη), η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς  ζητάει από το Δημοτικό Συμβούλιο, να πάρει σαφή θέση κατά της αξιολόγησης, και να μην υποκύψει σε οποιαδήποτε  ενδεχόμενη απειλή της κυβέρνησης.
  Στόχος πρέπει να είναι ο αγώνας για την  κατάργηση του αντιδραστικού νόμου 4250/2014. Η μία πλευρά του, πολύ σοβαρή, είναι η διαδικασία της λεγόμενης αξιολόγησης του προσωπικού των δημόσιων υπηρεσιών, εν προκειμένω του Δήμου Καλαμαριάς. Εμείς το ονομάζουμε "χρονικό προαναγγελθέντων απολύσεων". Να δοθεί λοιπόν εντολή στις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις του Δήμου  να μην εφαρμοστεί αυτή η διαδικασία. Να ανακληθεί όπου κι αν έχει προχωρήσει. Αυτή είναι η θέση μας, την επανακαταθέτουμε, όπως κάναμε και το  καλοκαίρι  που πέρασε, στη διάρκεια της θητείας του προηγούμενου Συμβουλίου.
Ο νόμος αυτός έχει ως βασικό στόχο την κατάργηση οργανισμών, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο το Δημόσιο. Την ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών. Τη λειτουργία με κριτήρια κέρδους και ανταγωνιστικότητας, ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και όσων υπηρεσιών παραμείνουν στο Δημόσιο. Την αντικατάσταση των υπαλλήλων που είχαν σταθερή δουλειά με δικαιώματα από νέους, που θα παίρνουν 485 ευρώ για πέντε ή και περισσότερους μήνες, ανακυκλώσιμους, φθηνούς και ευέλικτους.
Αυτό υπηρετεί η περίφημη διαδικασία "αξιολόγησης".  Γι' αυτό και ζητάμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση τόσο για τη διαδικασία "αξιολόγησης" του προσωπικού, όσο και συνολικά για το νόμο, να απαιτήσει την κατάργησή του. Γιατί εδώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας στο Δήμο, με βάση τις συμφωνίες και τις απαιτήσεις της ΕΕ και τις επιθυμίες των πολυεθνικών επιχειρήσεων και μονοπωλίων.
Με την κατάπτυστη  διαδικασία της "αξιολόγησης", επιδίωξη είναι να γίνουν και οι υπάλληλοι συνένοχοι ή καλύτερα να επικρατήσει το "ο θάνατός σου, η ζωή μου". Τώρα κορυφώνεται και μια προπαγανδιστική επένδυση χρόνων για να περάσουν αυτές οι αλλαγές. Οι τεμπέληδες, τα πλαστά πτυχία κ.ά. Τα καταγγέλλουν αυτοί που τα δημιούργησαν.
Εμείς ποτέ δεν συμβιβαστήκαμε με τα φαινόμενα που άνθισαν: Τη ρεμούλα, την κοπάνα. Είχαν και αυτά το σκοπό τους. Την ενσωμάτωση χιλιάδων ανθρώπων, τη φθορά συνειδήσεων. Έτσι έκαναν οι καπιταλιστές καλά τη δουλειά τους. Όμως η ενοχοποίηση των εργαζομένων αλλού αποσκοπεί. Στον κοινωνικό αυτοματισμό, στη διαίρεση και των ίδιων των υπαλλήλων στο Δημόσιο. Φύγε εσύ να μπούμε εμείς. Εκεί που οι εργαζόμενοι ήταν όμηροι, ολόκληρες οικογένειες για μια θέση, τώρα είναι όμηροι με την απειλή της πείνας. Να κλείσουν τα στόματα.
Να δοθεί εντολή να μην υλοποιηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο κατάπτυστος νόμος. Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου απαιτούμε την κατάργησή του. Να ανακληθούν όποιες τυχόν ενέργειες έχουν γίνει προς την κατεύθυνση εφαρμογής του νόμου.
Για κανένα λόγο να μην  συναινέσουμε στην εφαρμογή ενός αντιλαϊκού νόμου, που επιβάλλει η συγκυβέρνηση, στα πλαίσια των συμφωνηθέντων κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο.
Να προχωρήσουμε υλοποιώντας την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που τάσσεται κατά της αξιολόγησης και της αποστολής στοιχείων.
Να δοθεί εντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο που να αφορά επιμερισμό ποσοστώσεων ή να συμβάλει καθ' οιονδήποτε τρόπο στην «αξιολόγηση», να μην εφαρμοστεί το άρθρο 42 του νόμου που αφορά τον επαναπροσδιορισμό κριτηρίων για τις συμβάσεις του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου, αλλά και να απαιτηθεί η κατάργηση του νόμου.
 
Βικέντιος Αντωνάκης
         Λεμονιά Ντιντή

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
                                    Δευτέρα 29 Σεπτέμβρη 2014




     Προς :
                                                Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καλαμαριάς.
Το ζήτημα της ανεργίας απασχολεί πλέον κάθε λαϊκή – εργατική οικογένεια, με την κατάσταση να χειροτερεύει συνεχώς. Αυξάνονται οι μακροχρόνια άνεργοι, η νεανική ανεργία φουντώνει. Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι βρίσκονται εκτός προστασίας, χωρίς επίδομα, χωρίς βοήθεια. Το μέλλον μας, η ζωή των οικογενειών μας δε μπορεί να είναι τα συσσίτια, οι ουρές στα γραφεία του ΟΑΕΔ και των δουλεμπορικών γραφείων.

Θεωρούμε ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να απασχολήσει επειγόντως το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς αγγίζει πλέον τις πιο πολλές οικογένειες της Καλαμαριάς και ζητάμε να οριστεί ως τακτικό θέμα-με δική μας εισήγηση- στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Βικέντιος Αντωνάκης

Λεμονιά Ντιντή
----------------------------------------------------------------------------------------------------