15/9/14

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ






                                      Καλαμαριά 9 Σεπτέμβρη 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Λαμτζίδη) έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Αφού προσπάθησε πρώτα, ανεπιτυχώς, να εμπλέξει την Λαϊκή Συσπείρωση  σε παρασκηνιακά παζάρια, πρωτοστάτησε σε συνεργασία με τις παρατάξεις Πασαλίδου και Ματσαρίδη να αποκλείσουν από τις τακτικές θέσεις της αντιπολίτευσης στις επιτροπές του Δήμου τους κομμουνιστές δημοτικούς σύμβουλους. Αυτός άλλωστε ήταν ο απώτερος σκοπός τους, διευκολύνοντας μ’ αυτούς τους χειρισμούς και την διοίκηση  Μπακογλίδη.
Η πρόταση που διατύπωσε φανερά μέσα στο Δ.Σ η Λαϊκή Συσπείρωση  ήταν συγκεκριμένη και ξεκάθαρη :  Να εκπροσωπηθεί η παράταξη του Λαμτζίδη, ως αξιωματική αντιπολίτευση, με δύο τακτικές  θέσεις, μια στην Οικονομική Επιτροπή και μια στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να εκπροσωπηθούν με μία τακτική θέση σε μία από τις δύο επιτροπές.
Τελικά (και αφού δούλεψε το παρασκήνιο απαξιώνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη υποβαθμισμένη λειτουργία του Δημοτικού  Συμβουλίου) οι μόνες παρατάξεις που αποκλείστηκαν από τις επιτροπές είναι η Λαϊκή Συσπείρωση και η παράταξη του Παναγιωτίδη.    
Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς καταδικάζει αυτή την αντιδημοκρατική συμπεριφορά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης,  και κυρίως την πλειοψηφούσα, του ΣΥΡΙΖΑ, που με τους χειρισμούς της απέδειξε ότι τα περί δημοκρατίας και «ενότητας της αριστεράς» είναι μόνο μεγάλα λόγια και στόχο έχουν να εγκλωβίσουν τις δυνάμεις του ΚΚΕ, και το λαό σε αυταπάτες. Συγχρόνως απέδειξε ότι οι προτάσεις τους δεν είναι απόρροια σταθερών αρχών αλλά διαμορφώνονται ανάλογα με τις συγκυρίες. Επίσης απέδειξε ότι επιδιώκει ευκαιριακές συνεργασίες προκειμένου να διασφαλίσει θέσεις και καρέκλες. Αυτή η τακτική αποκαλύπτει ότι η παράταξη του  Λαμτζίδη δεν μπορεί να αποτελεί δύναμη ανατροπής, όπως αυτάρεσκα διατυμπανίζει, αλλά πρόκειται για δύναμη ενσωμάτωσης στο σύστημα. Άραγε η συμπόρευση με τις δυνάμεις που στηρίζουν κυβερνητικές και ευρωενωσιακές πολιτικές  για τη μοίρασμα των θέσεων στις επιτροπές προοιωνίζει και συμπόρευση στις πολιτικές επιλογές ;  Ίδωμεν!
Εξάλλου η λογική «όλη μαζί η αντιπολίτευση χωρίς αρχές ενάντια στην παράταξη του Δημάρχου» μας βρίσκει αντίθετους, γιατί στερείται πολιτικού ερείσματος. Η παράταξή μας την αντίθεσή της στην αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιεί η Δημοτική αρχή την αποδεικνύει καθημερινά έμπρακτα, όταν συγκρούεται με τους μηχανισμούς του αστικού κράτους και το πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής  Διοίκησης,  όταν αποκρούει την πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε, Δ.Ν.Τ  και όταν αγωνίζεται να συμβάλει με κάθε τρόπο στην ανασύνταξη του εργατικού, λαϊκού κινήματος.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς δεν έχει καμιά αυταπάτη!


Καλεί το λαό της Καλαμαριάς να βγάλει από τώρα τα συμπεράσματά του!