Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ: Εβαλε τέλος στο χαράτσι της ελεγχόμενης στάθμευσης

Η σύμβαση του δήμου με την εταιρεία έληξε χτες και η νέα διοίκηση του δήμου ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να την ανανεώσει
Τέλος στο χαράτσι της ελεγχόμενης στάθμευσης έβαλε από χτες η δημοτική αρχή της Πάτρας καθώς έληξε η σύμβαση του δήμου με την εταιρεία που διαχειρίζεται το εν λόγω σύστημα. Μόλις 10 μέρες μετά την τυπική ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, δεν προχώρησε στην ανανέωση της σύμβασης, απαλλάσσοντας τους δημότες από ένα φορομπηχτικό μέτρο. Ενα μέτρο που είχε επιβληθεί στις 7 Οκτώβρη του 2007 με πρόσχημα τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος και του οποίου το κόστος για την τσέπη των κατοίκων της Πάτρας ανερχόταν σε 0,50 ευρώ για στάθμευση μισής ώρας με προσαύξηση κατά 0,50 ευρώ ανά μισή ώρα.
Χτες, η δημοτική αρχή ενημέρωσε τους κατοίκους της πόλης πως η στάθμευση σε όλες τις «ζώνες» που είχαν οριστεί τόσο από την εταιρεία όσο και από τον προηγούμενο δήμαρχο είναι δωρεάν. Επίσης, διευκρινίζεται πως όσες κλήσεις κόπηκαν χτες και αφορούν μόνο στην ελεγχόμενη στάθμευση, δεν πρέπει να πληρωθούν.
Παράλληλα, η δημοτική αρχή της Πάτρας δεσμεύτηκε πως σε ένα από τα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια θα καταθέσει για συζήτηση ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της χαώδους κατάστασης.
Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Κώστας Πελετίδης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του, είχε τονίσει πως «η λειτουργία του δήμου θέλουν να εξασφαλίζεται με αύξηση της τοπικής φορολογίας παντού, ανταποδοτικά τέλη, διόδια κ.τ.λ. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του δήμου, με αποτέλεσμα τη μείωση των ανταποδοτικών τελών και με σκοπό την κατάργησή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: