30/11/14

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ στις ΕΚΛΟΓΕΣ του Σ.Ε.Δ.Κ. 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ της Δ.Α.Σ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Δυνάμεις  του Π.Α.ΜΕ.  στους ΟΤΑ
Συνάδελφε- συναδέλφισσα,
Η μαζική συμμετοχή μας στις εκλογές του Σ.Ε.Δ.Κ. για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και η υπερψήφιση του αγωνιστικού ψηφοδελτίου της Δ.Α.Σ. θα είναι η καλύτερη απάντησή μας στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης- διοίκησης δήμου και στις εργοδοτικές- κυβερνητικές παρατάξεις.
Σου ζητάμε να κρίνεις με την πείρα σου από την τριετία που πέρασε. Δες την αγωνιστική,  ταξική και ξεκάθαρη στάση της Δ.Α.Σ. από τη μια αλλά και της πλειοψηφούσα παράταξης από την άλλη που στις προηγούμενες εκλογές διακήρυττε την ενότητα ενώ όπως αποδείχτηκε από νωρίς ήταν 2 παρατάξεις σε 1! Είχαν το θράσος μάλιστα να αποκλείσουν τη Δ.Α.Σ. από το site του Συλλόγου επειδή λέει ήταν….. παράταξη! Σε αυτές τις εκλογές αναγκάζονται να πουν ποιοί είναι. Είναι η ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ που εδώ και λίγο καιρό  εμφανίζεται με άλλο όνομα όπως οι ίδιοι παραδέχονται και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχει αυτόνομα.  Μαζί πορεύτηκαν όλο αυτό το διάστημα κάτω από τις σημαίες της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Κάποιοι μάλιστα πήγαν και ένα βήμα παραπέρα φροντίζοντας πολλές φορές να συντάσσεται ο Σύλλογος με τη γραμμή της διοίκησης του δήμου. Μη μασήσεις συνάδελφε. Στόχος τους είναι να ελέγξουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων του δήμου, να βοηθήσουν να περάσει η νέα αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και διοίκησης του δήμου. Συμφωνούν με την ουσία της πολιτικής των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, τα οποία στηρίζουν.  
Στον αντίποδα όλων αυτών, εμείς οργανώνουμε την πάλη και διεκδικούμε:
-    Καμία «διαθεσιμότητα» - απόλυση. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
-    Αυξήσεις και όχι μειώσεις στους μισθούς, με υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων.
-    Καμία ιδιωτικοποίηση, καμία εκχώρηση δημοτικών και δημόσιων υπηρεσιών σε
     επιχειρηματικούς ομίλους. Όχι στις ΚΟΙΝΣΕΠ και τα ΣΔΙΤ.
-      Όχι στα 5μηνα 2μηνα και όλες τις ελαστικές μορφές εργασίας.
-       Όχι στη λεγόμενη «αξιολόγηση»  υπηρεσιών και εργαζομένων που θα φέρει   διάλυση των υπηρεσιών και απολύσεις.
-      Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.
-      Σωματεία μαζικά με ταξικό προσανατολισμό που δε θα διαχωρίζουν τους εργαζόμενους.
Συνάδελφε- συναδέλφισσα, δεν διεκδικούμε το αλάθητο και τον ρόλο του μεσσία. Γνωρίζεις από την πείρα σου, όμως, ότι οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. είναι μπροστά στην προσπάθεια της οργάνωσης των αγώνων. Προσπαθούν να αναδείξουν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Λένε πάντα την αλήθεια χωρίς να κρύβονται και χωρίς περιστροφές. Δεν τα διπλώνουν στα δύσκολα. Δεν συμβιβάζονται. Με τη συμμετοχή σου στην εκλογική διαδικασία δώσε απάντηση στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, Διοίκησης του Δήμου αλλά και στις εργοδοτικές- κυβερνητικές παρατάξεις. Με την ψήφο σου στις εκλογές του σωματείου μην επικυρώνεις την αντεργατική πολιτική. Συστρατεύσου με τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. Βοήθησε να αλλάξουν οι συσχετισμοί υπέρ των ταξικών δυνάμεων στο σωματείο και στο εργατικό κίνημα, που είναι βασική προϋπόθεση για την ανασύνταξή του. Κόντρα σε όλους αυτούς που θέλουν να οδηγήσουν το σωματείο μας σε αδράνεια, που καλλιεργούν τη μοιρολατρία και την υποταγή. Για την οργάνωση του αγώνα, που είναι ο μόνος δρόμος για τη λύση των προβλημάτων μας.
ΤΗΝ Τετάρτη 3 δεκεμβρη 2014  Συμμετέχουμε μαζικά
στις εκλογές του Σ.Ε.Δ.κ.
ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ  Δ.Α.Σ.

δεκεμβρησ 2014