4/11/14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 3-11-2014                                                                                                                                                                  




                                                                                                           
Η ‘’ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ’’ κ α τ α γ γ έ λ λ ε ι  την  παράταξη του Δημάρχου και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για την απαράδεκτη στάση που κράτησαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Δευτέρα, 3η Νοέμβρη 2014 και τον τρόπο που αντιμετώπισαν το σοβαρό θέμα της ημερήσιας διάταξης για την ‘’Ανεργία και την αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων ανακούφισης για τους ανέργους και τις οικογένειές τους’’ μετά από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Συγκεκριμένα:
Η Λαϊκή Συσπείρωση από τις 29/09/2014 με αίτημα που κατέθεσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε να συζητηθεί το παραπάνω θέμα και εν όψει του Πανελλαδικού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ την 1η του Νοέμβρη. Αν και ενημερωθήκαμε  προφορικά από τον πρόεδρο του Δ.Σ. ότι θα συζητηθεί στη συνεδρίαση στις 15/10/2014 – που δεν έγινε ποτέ - τελικά ορίστηκε ως δεύτερο θέμα στην ημερήσια διάταξη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 3/11/2014 καθόλου τυχαία.

Στη συνεδρίαση στις 3/11/2014 με εισήγηση του προέδρου προτάθηκαν δυο (2) ενημερώσεις δημοτών άσχετες με την αρμοδιότητα του Δ.Σ. καθώς και έξη (6) θέματα, τέσσερα (4) τακτικά και δύο (2) έκτακτα, υποβαθμίζοντας συνειδητά το θέμα της ανεργίας που βασανίζει χιλιάδες λαϊκές οικογένειες του Δήμου μας και όχι μόνο. Κατά τη συζήτηση του ενός θέματος, που κράτησε πολύ ώρα, εκτυλίχτηκαν σκηνές «απείρου κάλλους» ανάμεσα στα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης, γελοιοποιώντας όλη τη διαδικασία. Στη συνέχεια και ενώ η ώρα ήταν περασμένη και χωρίς να ζητηθεί η γνώμη του Δ.Σ. προχώρησε σε συζήτηση άλλων δυο (2) θεμάτων μεταθέτοντας το θέμα για την ανεργία ακόμη πιο αργά. Στόχος για ευνόητους λόγους ήταν λόγω περασμένης ώρας και κόπωσης να αποχωρήσουν οι δημότες που ήταν παρόντες.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκτιμώντας την υποβάθμιση του θέματος αποχώρησε από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας τη διαδικασία. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. τότε χάνοντας τη ψυχραιμία του κατηγόρησε τη Λαϊκή Συσπείρωση ως ‘’θιασώτη του μπάχαλου’’ αλλά  και ‘’αγνώμονες’’ ενώ το μπάχαλο είχε δημιουργηθεί νωρίτερα από τους συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης και με ευθύνη δική του Αναρωτιέται κανείς για ποιο λόγο θα έπρεπε η Λαϊκή Συσπείρωση να ευγνωμονεί τον πρόεδρο; Μήπως για το ότι επέτρεψε να συζητηθεί το θέμα της ανεργίας ή μήπως για το ότι η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί αυτό που δικαιούται;

Εντύπωση προκαλεί και η στάση των άλλων δημοτικών παρατάξεων που δεν κατάφεραν ν’ αρθρώσουν λέξη διαμαρτυρίας για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Αν μπορούμε να καταλάβουμε τη στάση των υπολοίπων παρατάξεων δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τη στάση της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ που φιλοδοξεί ως αυριανή κυβέρνηση να καταπολεμήσει την ανεργία.

Η ‘’ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ’’ δεν πτοείται από τέτοιες μεθοδεύσεις και καλεί το λαό να μη συμβιβασθεί να ζει με ψίχουλα αλλά να διεκδικήσει με αγώνες το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία!