24/1/15

Ανακοίνωση Κ.Ο.ΚΚΕ Καλαμαριάς

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΔΥΝΑΜΗΣ & ΟΥΣΙΑΣ
Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ Κ.Κ.Ε.

                Συνδημότισσες, συνδημότες
            Την επομένη των εκλογών η αστική τάξη και τα μονοπώλια, παρά την οικονομική και πολιτική δύναμη που κατέχουν, πρέπει να αισθανθούν κάποιο φόβο. Παρά το ότι από τώρα γνωρίζουν ότι και η επόμενη κυβέρνηση θα είναι μαζί τους.  Γνωρίζουν ότι τα δεκάδες σχήματα που έριξαν στο προεκλογικό πανηγύρι, αποτελούν μεγάλους και μικρούς επίδοξους διαχειριστές - ενισχυτές  της αθλιότητας του συστήματός τους. Κάθε ψήφος σε αυτούς αντικειμενικά λειτουργεί εναντίον σας. Υπάρχει η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων. Απορρίψετε τη τρομοκρατία των αστών και τις φρούδες ελπίδες των μικροαστών.
            Οι κομμουνιστές, οι πραγματικοί αριστεροί και προοδευτικοί άνθρωποι, αντιπαλεύουν τις λογικές του μικρότερου κακού και των μειωμένων απαιτήσεων που προσπαθεί να περάσει στο λαό μας η άρχουσα τάξη, με όλα της τα μέσα. Εμείς δεν χωρίζουμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε πάνω και κάτω, δε
διαχωρίζουμε σε σχετικά ή απόλυτα εξαθλιωμένους. Η ανάκτηση των απωλειών της 5ετίας είναι μία άμεση κατεύθυνση πάλης, αίτημα και ταυτόχρονα εφαλτήριο αγώνα για τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες των εργαζόμενων. Καθημερινά παλεύουμε για μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα.
            Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε αυτούς που δεν θεωρούν αναχρονιστικό το σύνθημα «Λαέ μη σκύβεις άλλο το κεφάλι» ή το σύνθημα «Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Για να φέρουμε ένα κύμα αισιοδοξίας και αγωνιστικότητας στους τόπους δουλειάς, στις σχολές και στις γειτονιές. Για να δυναμώσουμε το ταξικό κίνημα που δεν θα αφήνει για τη Δευτέρα Παρουσία την δίκαιη απαίτηση των καιρών μας, να γίνει ο εργαζόμενος λαός πραγματικός αφέντης του πλούτου που παράγει, χωρίς εκμεταλλευτές και παράσιτα. Για να βουλώσουμε τα στόματα όλων όσων σπέρνουν ένα σωρό ψέματα, ανακρίβειες και στρεβλώσεις σε βάρος του  Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας. Γιατί το Πρόγραμμά μας εκφράζει την άμεση αλλά και την οριστική επίλυση των οξυμένων προβλημάτων του λαού και  της πατρίδας, γιατί  αυτό αποτελεί εγγύηση για τη συνεπή διεκδίκησή τους μέχρι το τέλος.

ΣΤΙΣ 25 ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Κ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.
                                                                                                                               
 Κ.Ο.ΚΚΕ Καλαμαριάς                                                                           22-1-2015