10/3/15

ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ

Έλα στην ανοιχτή συνέλευση που διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς, τη Παρασκευή 13 Μαρτίου, στις 7:μ.μ. στο θεατράκι Χηλής, για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη δράση μας.
Παρασκευή 13 Μαρτίου 7:μ.μ., στο θεατράκι Χηλής
Μπορεί η κυβέρνηση να άλλαξε, αλλά τα προβλήματά μας παραμένουν.

Παραμένουν οι κακές εργασιακές σχέσεις όπως: οι μισθοί εξαθλίωσης, η ελαστική και ανασφάλιστη εργασία, οι απολύσεις, η εργοδοτική τρομοκρατία. Παραμένει το βάρβαρο φορολογικό καθεστώς. Παραμένει η υποβάθμιση της Υγείας και της Παιδείας. Παραμένει η ανεργία και η αδυναμία να ανταπεξέρθει κανείς στην κάλυψη των καθημερινών αναγκών.

Η παράταση του μνημονίου και η δέσμευση για νέες μεταρρυθμίσεις, καθιστούν εμφανές σε όλους ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα, παρά μόνο νέα βάρη.

Χρειάζεται ΤΩΡΑ οργάνωση και αντεπίθεση. Να αφήσουμε στην άκρη την αναμονή και τις αυταπάτες. Δεν υπάρχουν σωτήρες, παρά μόνο λαός αποφασισμένος για αγώνα.

Χρειάζεται συμμαχία όλων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων, των φοιτητών, των συνταξιούχων, των γυναικών. Κοινό μέτωπο απέναντι σε κάθε πρόβλημα.

Να διεκδικήσουμε:

Επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751ευρώ σαν ελάχιστη βάση για παραπάνω αυξήσεις. 
Σταθερές εργασιακές σχέσεις. 
Αύξηση βασικής σύνταξης στα 600ευρώ, κάλυψη των απωλειών των ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης. 
Επίδομα ανεργίας για κάθε άνεργο στα 600ευρώ για όλη τη διάρκεια της ανεργίας. 
Δωρεάν μετακίνηση με τον ΟΑΣΘ για όλους τους ανέργους – μαθητές – φοιτητές. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους με αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία. 
Καμία ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας. 
Κατάργηση όλων των χαρατσιών, μείωση φορολογίας για τη λαϊκή οικογένεια, απαγόρευση πλειστηριασμών σε πρώτη και δεύτερη λαϊκή κατοικία, μείωση στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.
  ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Κίου 25 Τηλ: 2310 442388 6940260249