18/3/15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο θεατράκι Χηλής, η συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής Καλαμαριάς. Ύστερα από τη συζήτηση που έγινε αποφασίστηκε:

--   Τακτική παρουσία της Επιτροπής Ανέργων στον ΟΑΕΔ.
--   Πλατιά εξόρμηση με υλικό της Λαϊκής Επιτροπής τις επόμενες βδομάδες στις γειτονιές.
--  Ετοιμότητα για περιπτώσεις άμεσης παρέμβασης σε ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, ΟΑΣΘ, Εφορεία, Δήμο για διακανονισμούς,  ακύρωση προστίμων, αποτροπή κατασχέσεων, επανασυνδέσεις ρεύματος, κοκ.
--   Συνεχίζονται τα μαθήματα λαϊκής αλληλεγγύης.
--   Προσφορά αλληλεγγύης σε οικογένειες ανέργων, πολύ χαμηλών εισοδημάτων, με ρούχα, σχολικά είδη, τρόφιμα, κλπ. .
--   Παρέμβαση για τις ελλείψεις που υπάρχουν στην Υγεία, ειδικά στα ΙΚΑ της περιοχής, σε    ειδικότητες γιατρών.
-- Κάλεσμα συντονισμού και κοινών πρωτοβουλιών στις Λαϊκές Επιτροπές και τις Επιτροπές Ανέργων, σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων του πολεοδομικού συγκροτήματος το επόμενο διάστημα, μπρος στη συζήτηση στη βουλή (αφού, απ’ ό,τι φαίνεται, ψήφιση δεν πρόκειται να γίνει…) για την επέκταση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, των εφαρμοστικών νόμων και της αντιλαϊκής πολιτικής. Αντίστοιχα προγραμματισμός παρεμβάσεων για τα προβλήματα της ανεργίας, της παιδεία και της υγείας.
--   Συμμετοχή στην Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση στις 1 Απρίλη στις 10.30 το πρωί στο ΙΚΑ Αριστοτέλους με αίτημα, ανάμεσα στα άλλα, την άμεση καταβολή του Δώρου Πάσχα.
--   Μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς με το ΠΑΜΕ.
-- Παρέμβαση στο δημοτικό Κολυμβητήριο, στο Ωδείο και στη Σχολή Χορού για κατάργηση του αντίτιμου και των διδάκτρων από το Δήμο για όλους τους άνεργους και τις οικογένειές τους. Ταυτόχρονα με το ίδιο πλαίσιο να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας – διεκδίκησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

--  Συντονισμός δράσης με τις σχολικές καθαρίστριες του Δήμου για μόνιμη και σταθερή εργασία κόντρα στην ανασφάλεια και την εκμετάλλευση.