22/4/15

Κάλεσμα συμμετοχής με βάση το πρόγραμμα δράσης της Λαϊκής Επιτροπής Καλαμαριά για τον μήνα Μάη:

·    Δευτέρα 27/4, Τετάρτη 29/4 και Πέμπτη 30/4 με τραπεζάκι μπροστά στο Πολιτιστικό του Δήμου, στο Πεζόδρομο της Κομνηνών, με τα υλικά του ΠΑΜΕ (αφίσα, προκήρυξη, οπτικοακουστικό, φωτογραφίες).
·    Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη του ΠΑΜΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου 10.30 το πρωί με το δικό μας μπλοκ.
·   Την βδομάδα, πριν την Κυριακή 17 Μάη που είναι η Πορεία Ειρήνης, θα πάμε σε κοινές εκδηλώσεις με την Επιτροπή Ειρήνης Καλαμαριάς, που να αναδεικνύουν τα ζητήματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, του μεταναστευτικού και των επικίνδυνων ισορροπιών ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, που προσπαθεί να διαμορφώσει η κυβέρνηση.
·         Να πάρουμε πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των προβλημάτων στην Υγεία και της διεκδίκησης από την πλευρά των λαϊκών στρωμάτων. Για παράδειγμα: περιοδείες στις δομές υγείας του Δήμου, εξόρμηση με ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής, καταγραφή επιμέρους προβλημάτων.
·         Υπάρχει η εκτίμηση ότι το επόμενο διάστημα μπορεί να ενταθούν τα προβλήματα αδυναμίας ανταπόκρισης των λαϊκών νοικοκυριών στο να πληρώνουν τα οικιακά τιμολόγια, άλλωστε αυξάνονται οι καταγραμμένες τέτοιες περιπτώσεις. Γι’ αυτό συνεχίσουμε τις παρέμβασης σε ΔΕΗ, ΟΑΕΔ, ΕΥΑΘ, ΟΑΣΘ, Σχολεία, Παιδικούς Σταθμούς,  Δημοτικό Συμβούλιο.
·         Χρειάζεται να δούμε συγκεκριμένα και πολύ καλύτερα οργανωμένα την πολιτιστική παρέμβαση της ΛΕ μέσα από προβολές ταινιών για παιδιά και μεγάλους στις γειτονιές. Παράλληλα με το θεατρικό του Συλλόγου Γυναικών για παιδιά τέλη Μάη έως 10 Ιούνη να πάμε στα πάρκα Κηφισιάς, Σκρα, Φοίνικα και Ύδρας.
·         Να συνεχιστεί πιο έντονα η  δράση για τη συσπείρωση των ανέργων στην επιτροπή ανέργων. Μέσα από το sait της Λ.Ε. να υπάρχει ενημέρωση για ανακοινώσεις προσλήψεων, συμμετοχή στα σωματεία και στη δράση. 

·         Τέλη Μάη με αρχές Ιούνη να πάμε σε κάθε συνοικία σε ανοικτές λαϊκές συνελεύσεις, μπρος και στο νέο μνημόνιο, που τότε θα μπαίνει στην τελική ευθεία.