11/5/15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

«Αυτό που έχετε, απαρνηθείτε το                                        
                                       Πάρτε αυτό που σας αρνούνται!!»
Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς καταγγέλλει τη διοίκηση της ΚΕΔΚΑ καθώς και το  Δήμαρχο, κ. Μπακογλίδη, και το Γ. Διευθυντή του Δήμου, κ. Θεοδώρου, για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων εργαζομένων στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καλαμαριάς καθώς και για την υπονόμευση της προστασίας της μητρότητας και του παιδιού..
Συγκεκριμένα με διάφορα προσχήματα και χωρίς καμία γραπτή αιτιολόγηση μέχρι σήμερα 27/4/15  (το θέμα εκκρεμεί από 5/12/14)  στέρησαν από εργαζόμενη τη δυνατότητα αξιοποίησης της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας διάρκειας 6 μηνών, που δικαιούνταν από τον ΟΑΕΔ σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, αρνούμενοι να της  χορηγήσουν βεβαίωση εργοδότη, που απαραίτητα έπρεπε η εργαζόμενη να προσκομίσει στον ΟΑΕΔ προκειμένου να ωφεληθεί από τη ρύθμιση. Την ίδια στάση ,κατά πληροφορίες, κράτησαν απέναντι και σε άλλες δύο εργαζόμενες.
Προφανώς πρόκειται για μία ακόμη μεθόδευση που πλήττει τις κατακτήσεις των εργαζομένων, τις οποίες η Κεντρική Εξουσία σε αγαστή συνεργασία  με την Τοπική Διοίκηση, κατάργησε κατά την περίοδο της κρίσης , των μνημονίων και στο όνομα του χρέους, ένα χρέος που δεν δημιούργησαν ούτε οι εργαζόμενοι στο Δήμο Καλαμαριάς αλλά ούτε κανένας άλλος εργαζόμενος στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα’ ένα χρέος που οφείλεται στις διαθέσεις για υπερκέρδη, που οδηγούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στην καταλήστευση  του λαού, φυσικά με τη στήριξη του δικού τους αστικού κράτους.
Ειδικά για τις γυναίκες εργαζόμενες μαζί με το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, την ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη εργασία, την ανεργία με διαλείμματα  ολιγόμηνων συμβάσεων εργασίας, την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την υιοθέτηση της άποψης ότι η προστασία της μητρότητας και του παιδιού είναι κόστος, έρχεται και η υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της μητρότητας, τεκμήριο της οποίας αποτελεί η παραπάνω μεταχείριση των εργαζομένων από το ΔΣ της ΚΕΔΚΑ, που λειτουργούσε εν γνώσει  και καθ΄ υπόδειξη του δημάρχου.
Καλούμε την ΚΕΔΚΑ και τον ίδιο το Δήμαρχο, έστω και καθυστερημένα, να αναγνωρίσουν το δικαίωμα της εργαζόμενης για την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας, να διορθώσουν το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν ώστε να μην υποστούν και άλλες εργαζόμενες παρόμοια ταλαιπωρία.

Μάης 2015