12/6/15

Ο δήμαρχος Πατρέων ανακοίνωσε την ανανέωση των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών



Το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών έφερε προ ημερήσιας διάταξης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε στο Σώμα ότι ανανεώνονται οι συμβάσεις, εισήγηση που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Σώμα. Ο δήμαρχος σημείωσε τα εξής στην εισήγησή του:

«Σε προηγούμενη απόφασή μας ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο είχε τοποθετηθεί για την ανάγκη οι καθαρίστριες - καθαριστές των σχολείων να προσληφθούν σαν μόνιμο προσωπικό και σε κάθε περίπτωση να μην απολυθούν και να ανανεωθούν οι συμβάσεις μέχρι τη μονιμοποίησή τους.

Θέλω να ενημερώσω το Σώμα ότι, με βάση αυτή μας την απόφαση και την υπ’ αρ. ΔΙΠΑΑΔ/φ.2.9/οικ.14652/14-5-2015 εγκύκλιο, θα προχωρήσουμε στην ανανέωση των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών - καθαριστών για τη σχολική περίοδο από Σεπτέμβριο 2015 έως Ιούνιο 2016.

Δεν θεωρούμε βεβαίως αυτή τη λύση οριστική και συνεχίζουμε να διεκδικούμε από την κυβέρνηση αυτό το προσωπικό να μονιμοποιηθεί, γιατί καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα των σχολικών κτιρίων και κατ’ επέκταση τη διασφάλιση υγιεινών συνθηκών για τα παιδιά των σχολικών μονάδων».