12/6/15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέο «όχι» Δημοτικού Συμβουλίου στην Κόκα Κόλα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης κατά της προσπάθειας της CocaCola ναεμπλέξει τις τοπικές κοινωνίες και τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς στις παράνομες διαφημιστικές πρακτικές των δήθεν διαγωνισμών βαφής των δημοτικών σχολείωνμε στόχο να παρουσιάσει στους καταναλωτές ένα πλαστό κοινωνικό προσωπείο.
Μετά την ομόφωνη απόφαση (27-5-2015) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά (Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία) σειρά είχε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης να πληροφορήσει με έγγραφό του από τις 3-6-2015 (αρ. πρωτ. 7715), που υπογράφει ο Δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου, την Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (Π.Ο.Ε.Ε.Π.) ότι «το συγκεκριμένο ζήτημα της διαδικασίας της λεγόμενης πρότασης «χορηγίας» της CocaCola, για τη συντήρηση των σχολείων, έχει συζητηθεί στο Δημοτικό  Συμβούλιο» και δίνεται δημοσίως η διαβεβαίωση προς τους απεργούς και  την Ομοσπονδία τους πως ο συγκεκριμένος Δήμος και το Δημοτικό του Συμβούλιο «δεν συμμετείχε, ούτε και πρόκειται να συμμετάσχει στην διαδικασία αυτή».
Είναι φανερό ότι η τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, τα δημοτικά συμβούλια, οι καταναλωτές γενικώς έχουν προ πολλού αντιληφθεί τα επικοινωνιακά κόλπα και τις διαφημιστικές καμπάνιες χαμηλού κόστους της CocaCola για να ανακόψει την διογκούμενη συμμετοχή στο μποϊκοτάζ των προϊόντων της και στην επιτυχία του κινήματος «Ούτε γουλιά…»

Η Π,Ο,Ε,Ε,Π, ευχαριστεί δημοσίως όλα τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας για τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη που δείχνουν προς του αγωνιζόμενους απεργούς της CocaCola  Θεσσαλονίκης. Όλοι μαζί μπορούμε, ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου, να εξαναγκάσουμε την πολυεθνική εταιρεία να ακυρώσει τις απολύσεις και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.