21/10/15

Ολοι στη μάχη για τα αυριανά συλλαλητήρια και την απεργία

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


Αυξάνονται τα συνδικάτα και οι φορείς που αποφασίζουν τη συμμετοχή τους σε όλη τη χώρα.

Τις 530 άγγιζαν χτες βράδυ οι αποφάσεις εργατικών σωματείων και άλλων φορέων του κινήματος που καλούν στα αυριανά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ,ενάντια στα μέτρα που τσακίζουν το λαό, με αιχμή το Ασφαλιστικό. Συγκεντρώσεις θα γίνουν σε 55 και πλέον πόλεις. Ανάμεσα σ' αυτές, στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγ. Βενιζέλου και στον Πειραιά, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Η επιτυχία των συλλαλητηρίων θα δώσει ώθηση στη δουλειά των συνδικάτων για την προετοιμασία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη. Αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει ήδη εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ προχτές, ύστερα από πρόταση του ΠΑΜΕ, απεργία γι' αυτήν τη μέρα αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στόχος των ταξικών δυνάμεων είναι μέσα από κάθε μικρή και μεγάλη μάχη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων και της απεργίας, να δημιουργούνται όροι για τη συνέχεια, καθώς η αναμέτρηση με την πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της ΕΕ θα είναι μακρά και σκληρή, απαιτεί καλή οργάνωση, συνέπεια και σχέδιο. Προπάντων, απαιτεί κίνημα ικανό να ανοίγει ρήγματα στον αρνητικό συσχετισμό, να δυναμώνουν οι προϋποθέσεις για την αντεπίθεση των εργαζομένων και του λαού.rizospastis_big_logo.png