Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

«Να σταματήσει τώρα το έγκλημα»

ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΚΡΩΝ

Δύο μεγάλα πανό δέσποζαν χτες από νωρίς το πρωί πάνω από την Αθήνα, στα τείχη της Ακρόπολης, αναγράφοντας στα ελληνικά και τα αγγλικά το σύνθημα: «ΕΕ και ΝΑΤΟ κάνουν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών. Να σταματήσει τώρα το έγκλημα. Αλληλεγγύη και άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων».

Τα πανό σήκωσαν δυνάμεις τουΚΚΕ και της ΚΝΕ σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, αλλά και για την κατάδειξη των ευθυνών των υπαίτιων για το έγκλημα διαρκείας που συντελείται στα νερά του Αιγαίου. Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ παρέμειναν στο χώρο για αρκετές ώρες με τις κόκκινες σημαίες να πλαισιώνουν τα αναρτημένα πανό.

Από τις ντουντούκες διαβαζόταν κείμενο στα Ελληνικά και τα Αγγλικά για το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας, ενώ στους διερχόμενους και όσους επισκέπτονταν το χώρο μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό στο οποίο αποτυπώνεται η εναντίωση στα στρατόπεδα διαλογής, στις αποφάσεις της ΕΕ που στρέφονται εναντίον μεταναστών και προσφύγων και η απαίτηση να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων και διευκόλυνσης της μετακίνησής τους στις χώρες προορισμού.

Η πρωτοβουλία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ επικροτήθηκε από τους πάμπολλους Ελληνες, αλλά και ξένους τουρίστες που βρέθηκαν στην Ακρόπολη χτες το πρωί, το κλίμα που επικρατούσε ήταν εξαιρετικά θετικό και οι επιδοκιμασίες των επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου απέδειξαν την απήχηση του μηνύματός της.

Τα συνθήματα δεν έπαψαν να αντηχούν στο χώρο. «Στήριξη - φροντίδα, για τους πρόσφυγες, όχι σε πνιγμούς και κέντρα - φυλακές», «Οσο την εξουσία έχουν τ' αφεντικά, για τους λαούς θα έχει πολέμους - προσφυγιά», «Ενωση και ΝΑΤΟ σφάζουν τους λαούς για των μονοπωλίων τους ανταγωνισμούς», «Πνιγμένα παιδιά και ξεριζωμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός, «Εξω από το ΝΑΤΟ, να κλείσουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», βροντοφώναζαν, μεταξύ άλλων, οι συγκεντρωμένοι.

Ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την πρωτοβουλία αυτή: «Με αυτή μας την ενέργεια απευθυνόμαστε σε όλους τους λαούς του κόσμου και τους καλούμε να απαιτήσουν να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Συρία. Να σταματήσει τώρα το έγκλημα, να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να στηριχθούν. Οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί, ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους».rizospastis_big_logo.png

Δεν υπάρχουν σχόλια: