3/11/15

Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα συμμετοχής της ΕΔΥΕΘ στη σημερινή κινητοποίηση της Παλαιστινιακής Παροικίας

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση που διοργανώνει η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης σήμερα Τρίτη 3 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. μπροστά στο Άγαλμα Βενιζέλου απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης Θεσσαλονίκης.

Η ΕΔΥΕΘ καλεί σε στήριξή του αγώνα των Παλαιστινίων για ελεύθερη πατρίδα, για πραγματικό, ανεξάρτητο και ακέραιο κράτος.

αρχείο λήψης.jpgΣε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Η τραγωδία του παλαιστινιακού λαού δεν έχει τέλος. Ένας νέος κύκλος κλιμάκωσης της έντασης και της επιθετικότητας του ισραηλινού κράτους ενάντια στην ανυποχώρητο αγώνα των Παλαιστινίων βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέσα σε λίγα μόνο ημέρες ο παλαιστινιακός λαός μετράει εκατοντάδες νέα θύματα της ιμπεριαλιστικής κτηνωδίας.

Μεθοδικά και χωρίς κανένα δισταγμό το κράτος-δολοφόνος σκοτώνει και τραυματίζει αδιάκριτα άντρες, νεολαίους που αγωνίζονται, έγκυες γυναίκες και μικρά παιδιά, κατεδαφίζει και καταστρέφει σπίτια και άλλες παλαιστινιακές υποδομές. Εφαρμόζει πιστά το ιμπεριαλιστικό σχέδιο για τη «Νέα Μέση Ανατολή», το σχέδιο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, για την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής. Γι’ αυτό τα εγκλήματά του αυτά έχει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή των ιμπεριαλιστών.

Παρούσα στο έγκλημα αυτό και η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποία, ακλουθώντας πιστά την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αναβαθμίζει ολόπλευρα τις οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις της χώρας μας με το Ισραήλ. Οι πιλότοι της ισραηλινής αεροπορίας, που σκορπούν το θάνατο στα παλαιστινιακά εδάφη, εκπαιδεύονται μαζί με τους πιλότους των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, βαθαίνει η στρατιωτική συνεργασία των δύο κρατών.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, πιστή στο διεθνιστικό της καθήκον, βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού. Η ΕΔΥΕΘ καλεί το λαό και τους εργαζόμενους της πόλης, τους μαζικούς φορείς και τις οργανώσεις τους να στηρίξουν ολόπλευρα με την παρουσία τους την εκδήλωση διαμαρτυρίας – καθιστική διαμαρτυρία, που οργανώνει την Τρίτη, 03 Νοέμβρη 18:00 μπροστά στο Άγαλμα Βενιζέλου η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης. Να εκφράσουμε τη στήριξή μας στον αγώνα των Παλαιστινίων για ελεύθερη πατρίδα, για πραγματικό, ανεξάρτητο και ακέραιο κράτος. Να απαιτήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση διακοπή οποιασδήποτε εμπορικής, πολιτικής και στρατιωτικής συνεργασίας με το κράτος δολοφόνο».logo_0_1.png