6/11/15

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Προσφυγικό
Χωρίς συγκεκριμένες διεκδικήσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των προσφύγων που καταφτάνουν στην Αθήνα και με δεδομένη την αποδοχή της πολιτικής της ΕΕ που μετατρέπει τη χώρα σε αποθήκη ψυχών, επανήλθε χτες η διοίκηση του Δήμου στο θέμα, με το δήμαρχο, Γ. Καμίνη, να ζητά «ισομερή κατανομή του βάρους», δηλαδή να αναλάβουν κι άλλοι δήμοι τη φιλοξενία προσφύγων.

LAIKI SISPEIROSI LOGOTIPO.jpg«Ο δήμαρχος ξέχασε να αναφερθεί στις αιτίες του προβλήματος», υπογράμμισε κατά τη συζήτηση στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Τόνισε ότι «το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του - συμπεριλαμβανομένων και των νεοναζί της ΧΑ - πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και τη θεωρούν μονόδρομο για την Ελλάδα. Η ΕΕ πράγματι έδειξε αποφασιστικότητα όταν ήταν να διαλύσει χώρες και να εξάγει τη "δημοκρατία" της».


Ο Ν. Σοφιανός επανακατέθεσε την ανάγκη να αξιοποιηθούν οι κατασκηνώσεις του Δήμου και παράλληλα ο Δήμος να απαιτήσει το ίδιο και γι' αυτές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες. Καταλήγοντας, κατέθεσε τις ακόλουθες προτάσεις: Πρώτον, καταδίκη αυτών που δημιούργησαν το πρόβλημα και αυτών που επενδύουν πάνω σε αυτό. Δεύτερον, οργανωμένη αλληλεγγύη χωρίς ΜΚΟ και διάφορους αλληλέγγυους «νταβατζήδες», αλλά με την οργανωμένη προσπάθεια του κράτους, των δήμων, της εκκλησίας, των φορέων που πρέπει να αγγίξουν και να ενισχύσουν τις ανθρωπιστικές διαθέσεις που υπάρχουν στο λαό μας και φυσικά ελεύθερη μετακίνηση αυτού του κόσμου προς τις χώρες που θέλει να πάει, γιατί δε θέλει να μείνει εδώ και δεν είναι άλλοθι αυτό για να φύγει το πρόβλημα από πάνω μας. Πρέπει να είναι απαίτηση από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια να διαμορφωθούν χώροι ανοιχτής φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες και εκεί να κατευθύνεται και η οργανωμένη αλληλεγγύη από τον κόσμο που θέλει να δώσει και πρέπει να δώσει.

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρης,επανέλαβε τις γνωστές θέσεις περί κλειστών συνόρων, δημαγωγώντας πάνω στην τραγωδία των προσφύγων που πνίγονται στο Αιγαίο, λέγοντας ότι έτσι... δε θα θρηνούμε νεκρά παιδιά. Κάλεσε εκ νέου σε αστυνομικές επιχειρήσεις στις πλατείες του Δήμου, για να διώξουν από εκεί τους μετανάστες.rizospastis_big_logo.png