Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Την Τετάρτη η πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 97 χρόνια του ΚΚΕ

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση της μεγάλης πολιτικής - πολιτιστικής εκδήλωσης για τα 97 χρόνια του ΚΚΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη, στις 20.30, στο Παλαί Ντε Σπορ («Νίκος Γκάλης Hall»), στη Θεσσαλονίκη, έχουν μπει οι Οργανώσεις της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

ΚΚΕ.pngΣτην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Θα ακολουθήσει συναυλία - αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη. Στη διεύθυνση της ορχήστρας θα είναι οΜανώλης Ανδρουλιδάκης και στο μπουζούκι ο Ανδρέας Καραντίνης. Θα τραγουδήσουν: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Ζαχαρίας Καρούνης, Δημήτρης Νικολούδης, Ανθή Τατσιούλη, Λάκης Χαλκιάς.

Καλούμε το λαό να ακούσει από πρώτο χέρι την πρόταση του ΚΚΕ
Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» για το περιεχόμενο της εκδήλωσης, ο Θανάσης Χριστίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σημείωσε: «Με την εκδήλωση για την 97η επέτειο του Κόμματός μας, έχουμε στόχο να προβάλουμε την πλούσια Ιστορία, αγώνων και θυσιών, των χιλιάδων κομμουνιστών και κομμουνιστριών, για την οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης και συνολικά του λαού, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.


Ταυτόχρονα, επιδιώκουμε, μέσα από την προετοιμασία για την επιτυχία της εκδήλωσης, να προβάλουμε την επαναστατική πολιτική του Κόμματός μας, που απαντάει και δίνει διέξοδο στα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα.

Στις σημερινές συνθήκες, που οξύνεται και βαθαίνει η καπιταλιστική οικονομική κρίση, που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, που οξύνονται οι αντιθέσεις ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και μυρίζει μπαρούτι η περιοχή μας, η μοναδική διέξοδος για την εργατική τάξη και το λαό μας είναι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Καλούμε το λαό να παραβρεθεί στη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση και να ακούσει από πρώτο χέρι, από τους ίδιους τους κομμουνιστές, την πρόταση που καταθέτει το ΚΚΕ στο λαό και όχι παραποιημένη από τα ΜΜΕ».
Πλατύ και σχεδιασμένο άνοιγμα

«Ολες τις προηγούμενες μέρες», προσθέτει ο Θ. Χρηστίδης, «καθώς και τις επόμενες μέχρι και τη μέρα της εκδήλωσης, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πλατύ άνοιγμα των Οργανώσεων προκειμένου να προβάλουμε το περιεχόμενο της εκδήλωσης, πολιτικό και πολιτιστικό.

Σχεδιάσαμε και υλοποιούμε πιο συγκεκριμένο άνοιγμα εκεί που χτυπά η καρδιά της εργατικής τάξης, στα μεγάλα εργοστάσια, σε χώρους και κλάδους στρατηγικής σημασίας. Αξιοποιούμε σ' αυτήν την κατεύθυνση όλες τις μορφές, εξορμήσεις, περιοδείες, συσκέψεις, μαζική προπαγάνδα.

Εχουμε ως ιδιαίτερο στόχο, εργάτες από όλους τους χώρους να έρθουν πιο κοντά στην πολιτική μας και μέσα από αυτήν την εκδήλωση.

Είναι μια δουλειά σύνθετη, που έχει δυσκολίες, καθώς γίνεται σε συνθήκες που έχει οξυνθεί η εργοδοτική επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, και βρίσκεται σε εξέλιξη, πιο συντονισμένα, η προσπάθεια να φιμωθεί η φωνή του ΚΚΕ στους χώρους δουλειάς.

Παρά τις δυσκολίες, από το πλατύ άνοιγμα των Οργανώσεων αναδείχθηκαν οι δυνατότητες. Η δραστηριότητα που αναπτύξαμε όλη την προηγούμενη περίοδο με την προβολή των θέσεών μας και την πρωτοπόρα στάση στους αγώνες ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους, έχει αφήσει παρακαταθήκη και έχει διευρυνθεί ο κύκλος του κόσμου στον οποίο απευθυνόμαστε πιο θαρρετά.

Αισιοδοξούμε ότι αυτό θα εκφραστεί και με τη συμμετοχή του κόσμου που ήδη μαζικά ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του ΚΚΕ και εκφράζει τη διάθεσή του να συμμετάσχει στην εκδήλωση».rizospastis_big_logo.png

Δεν υπάρχουν σχόλια: