2/12/15

Πανεργατική απεργία αύριο. Ολοι στους δρόμους με το ΠΑΜΕ!

Στις 10 π.μ. στην Ομόνοια η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ. στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου
Μέραπανεργατικής πανελλαδικής απεργίας η αυριανή και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε κλάδους και τόπους δουλειάς σχεδιάζουν τη μάχη της περιφρούρησης, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα τα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Η αυριανή απεργία, η δεύτερη μέσα σε 20 περίπου μέρες, είναι επιβεβλημένη από τις εξελίξεις και αποτελεί αναγκαία απάντηση στα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας, που σ' αυτή τη φάση επικεντρώνονται στο Ασφαλιστικό.

Η μάχη που θα δοθεί αύριο για να βοηθηθεί η συμμετοχή στην απεργία, να απαντηθεί κάθε προσπάθεια της εργοδοσίας για εκφοβισμό και απεργοσπασία, είναι συνέχεια εκείνης που δόθηκε στις 12 Νοέμβρη και συνέβαλε στη μαζικότητα των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ. Τώρα, ο πήχης παραμένει ψηλά, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση επιταχύνει το βήμα της και παράλληλα με το Ασφαλιστικό ανοίγει το ζήτημα των Εργασιακών, προετοιμάζοντας τις επόμενες ανατροπές.

rizospastis_big_logo.pngΑπ' αυτή τη σκοπιά, το σύνθημα και αύριο πρέπει να είναι ένα:Κανείς στη δουλειά, όλοι στην απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, τους οποίους η ΠΑΣΕΒΕ καλεί να κλείσουν αύριο τα καταστήματά τους την ώρα των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ και να συμμετάσχουν μαζικά σ' αυτές. Μαζί με τους αγρότες, που από αύριο στήνουν τα πρώτα μπλόκα. Μαζί με τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, που συμμετέχουν στην απεργία με κάλεσμα του ΜΑΣ και της ΟΓΕ αντίστοιχα.