31/1/16

Όλοι στην απεργία, Πέμπτη 4 Φλεβάρη, 10:30 το πρωί, στο άγαλμα Βενιζέλου, με το ΠΑ.Μ.Ε.

Λαϊκές Επιτροπές
 Κεντρικής, Ανατολικής Θεσσαλονίκης 
& Καλαμαριάς



Αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών!

Κλιμάκια των Λαϊκών Επιτροπών της Κεντρικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Καλαμαριάς θα επισκεφτούν το μπλόκο των αγωνιζόμενων αγροτών στην τοποθεσία «Πράσινα Φανάρια», αύριο, Δευτέρα 1η Φλεβάρη, στις 7 το απόγευμα, προκειμένου να εκφράσουν έμπρακτη αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα τους.
Το πλαίσιο πάλης για να μην ξεκληριστεί η μικρομεσαία αγροτιά, για να μην περάσει το νομοσχέδιο που ενταφιάζει την κοινωνική ασφάλιση, το πλαίσιο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, στην Κοινή Αντιαγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να αποτελέσει πλαίσιο πάλης όλου του λαού.
Απέναντι στην «ενότητα», τη «συναίνεση» και το «διάλογο» που μας προβάλουν και μας καλούν κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρηματίες, δανειστές και τα παπαγαλάκια τους, «ενότητα» για να περάσουμε μόνοι μας θηλιά στο λαιμό μας, χτίζουμε τη δική μας ενότητα, τη δική μας συμμαχία. Εργάτες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, ελευθεροεπαγγελματίες και μισθωτοί επιστήμονες, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών είμαστε στο ίδιο μετερίζι με τη φτωχή αγροτιά. Διεκδικούμε όσα μας πήρανε όλα τα τελευταία χρόνια, όσα έχουμε ανάγκη και παράγουμε με τη δουλειά μας σήμερα.
Τις επόμενες μέρες, με τη δράση μας και τις πρωτοβουλίες στις συνοικίες, στις λαϊκές γειτονιές των περιοχών μας για την επιτυχία της απεργίας της 4ης Φλεβάρη, θα μεταφέρουμε και το μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών.Αυτός είναι ο δικός μας «κοινωνικός αυτοματισμός».
-Να μην πάει για ψήφιση στη βουλή το αντιασφαλιστικό τερατούργημα της συγκυβέρνησης.
-Δημόσια, υποχρεωτική ασφάλιση για όλους.
-Νίκη στον αγώνα των αγροτών.
-Οργάνωση, αγώνας κι αλληλεγγύη. Κανείς μόνος του στη βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική. Μαζικοποιούμε τους αγωνιστικούς φορείς μας. Ορθώνουμε κεφάλι στα κηρύγματα υποταγής.