4/2/16

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Όχι στις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων δημοτών για χρέη προς τους δήμους

Αποφάσεις με τις οποίες δεν θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων δημοτών για χρέη προς τους δήμους τους, έχουν πάρει οι κομμουνιστές δήμαρχοι Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, ΠετρούποληςΒαγγέλης Σίμος και Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος.
Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Πελετίδης έχει αρνηθεί από τα μέσα Οκτώβρη να εφαρμόσει το μνημονιακό νόμο, επισημαίνοντας στις υπηρεσίες πως με δική του ευθύνη ο νόμος αυτός δεν θα εφαρμοσθεί στο Δήμο Πατρέων.
Αντίστοιχη κίνηση έκανε και η Δημοτική Αρχή της Πετρούπολης που κάλεσε τις υπηρεσίες της να μη βεβαιώσουν καμία οφειλή στην Εφορία και να μην προβούν σε καμία ενέργεια κατάσχεσης, μέχρι το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Από την πλευρά του, ο Δήμος Χαϊδαρίου σημειώνει ότι έχει ήδη ζητήσει από τις υπηρεσίες του δήμου να μην προβούν σε καμιά ενέργεια κατάσχεσης, λήψης αναγκαστικών μέτρων ή βεβαίωσης οφειλών στην εφορία, έως ότου έρθει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παράλληλα, επισημαίνει πως λειτουργώντας με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον παίρνει μέτρα ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών και διασφάλισης των εσόδων του δήμου από αυτούς που χρωστούν και έχουν και όχι από αυτούς που δεν έχουν.