23/4/16

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ




Καλαμαριά, 21/4/2016
Αγαπητοί γονείς,
Δεχθήκαμε ενημέρωση από τη Διευθύντρια και από το Σύλλογο Γονέων του 6ου Γυμνασίου για την ύπαρξη σοβαρού προβλήματος υγείας σε μαθητή τους.
Το πρόβλημα έχει ως εξής:  Το παιδί πάσχει από κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο, έχει κάνει ήδη μια εγχείρηση κι αυτή τη στιγμή ακολουθεί πρόγραμμα ακτινοβολιών.  Ο πατέρας απεβίωσε πριν μερικά χρόνια και η μητέρα αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την εργασία της διότι το παιδί χρειάζεται 24ωρη παρακολούθηση.
Με δεδομένη την οικονομική δυσκολία της οικογένειας και το γεγονός ότι το παιδί πρέπει να υποβληθεί και σε δεύτερη εγχείρηση, εδώ ή στο εξωτερικό, τόσο η Διευθύντρια όσο και οι γονείς του συγκεκριμένου σχολείου, παρακαλούν για τη συνεισφορά με όποιο ποσό έχει τη δυνατότητα ο καθένας.
Ο Σύλλογος γονέων του 6ου Γυμνασίου αποφάσισε να διακινήσει κάποια κουπόνια των 5 ευρώ και κάποια άλλα χωρίς αναγραφόμενο ποσό, για να δίνει καθένας ό,τι μπορεί.
Επίσης υπάρχει και λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα: 744/746852-08.
Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων, αποφάσισε να παροτρύνει όλους τους συλλόγους να στηρίξουν οικονομικά το παιδί και την οικογένειά του, προτείνοντας σαν μια  λύση τη διακίνηση κουπονιών.  Φυσικά, το θέμα βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε συλλόγου να αποφασίσει οτιδήποτε άλλο.
Στο σημείο αυτό, το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων δεν μπορεί να μην καταγγείλει τη διαχρονική υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος της υγείας από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να αποκλείονται από την πρόσβαση σε αυτό συνάνθρωποί μας που έχουν άμεση ανάγκη, αλλά δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα χρήματα για να πάνε στα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα.  Συνεπώς, απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας – πρόνοιας — κοινωνικών δομών υψηλού επιπέδου για όλους κι επιπλέον δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε παιδιά νηπιαγωγείου — δημοτικού — γυμνασίου — λυκείου.