12/1/17

Ενημέρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμαριάς 12/1/2017

                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η κακοκαιρία που έπληξε το πολεοδομικό συγκρότημα αλλά και τον Δήμο μας, την Τρίτη και την Τετάρτη βρήκε και τον Δήμο Καλαμαριάς απροετοίμαστο. Αναλυτικά :

- Την Τρίτη το μεσημέρι έστειλαν, εσπευσμένα, φορτηγά του Δήμου στην Κατερίνη να φέρουν αλάτι γιατί δεν υπήρχε. Το ίδιο έγινε και το μεσημέρι της Τετάρτης γιατί οι ανάγκες σε αλάτι ήταν μεγάλες. Η τελευταία παραλαβή αλατιού από τον Δήμο Καλαμαριάς είχε γίνει το 2015.
- Οι κεντρικοί δρόμοι του Δήμου κινούνται μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης με δυσκολία και δεν έχουν καθαριστεί από την «χιονολάσπη». Κυκλοφορούν κάποιες μικρές αλατιέρες αλλά την βασική δουλειά αποχιονισμού την έκαναν με φορτωτές τύπου JCB (δεν ενδείκνυνται για τέτοια δουλειά μέσα σε πόλη).
- Οι παράπλευροι δρόμοι και τα στενά είναι προφανώς σε χειρότερη κατάσταση και χρειάζονται ακόμη οδήγηση με αλυσίδες.
- Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη στα πεζοδρόμια. Δεν έχει πέσει αλάτι σχεδόν σε κανένα πεζοδρόμιο, εκτός από πρωτοβουλίες κάποιων κατοίκων και επαγγελματιών σε συγκεκριμένα σημεία.
- Το πρωί της Πέμπτης θα είναι δύσκολο λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.
- Σε πολλά διαμερίσματα που έχουν σύνδεση φυσικού αερίου ακόμα δεν έχουν ζεστό νερό, σε αρκετά έχουν πρόβλημα με την θέρμανση λόγω πάγου. Υπάρχουν και περιπτώσεις που έχουν παγώσει οι παροχές ύδρευσης εδώ και μια βδομάδα και ακόμα υπάρχουν σπίτια που δεν έχουν νερό.
- Τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ γίνονταν την Τετάρτη στην Καλαμαριά με μεγάλες καθυστερήσεις.

Τα σχολεία με βάση ανακοίνωση του Δήμου θα ανοίξουν από Δευτέρα. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη κανονικά.