16/2/17

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δυνάμεις  Π.Α.ΜΕ.  δ. Θες/νίκης
Έξω οι φασίστες από τα σωματεία
Την Πέμπτη 9 Φλεβάρη, στη συνεδρίαση του δ.σ. του ΣΕΔΘ, τα μέλη της ΔΑΣ έθεσαν υπόψη των υπολοίπων μελών του δ.σ. τις πληροφορίες που είχαν για συγκρότηση παράταξης και ψηφοδελτίου της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής ενόψει των εκλογών του ΣΕΔΘ στις 30 Μάρτη. Ζητήσαμε από τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ. να ψηφίσουν την πρότασή μας για πολιτική απόφαση του δ.σ. και πρόταση στη γενική συνέλευση, και την εφορευτική επιτροπή που θα συγκροτηθεί, να μην γίνει δεκτό στις εκλογικές διαδικασίες του ΣΕΔΘ το ψηφοδέλτιο των φασιστών. Τονίσαμε στους συναδέλφους ότι ακόμα και τα καταστατικά του σωματείου, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΑΔΕΔΥ, που, άλλες φορές, οι ίδιοι τα κάνουν «ευαγγέλια», κάνουν λόγο για αγώνες για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, αγώνες που οι φασίστες εχθρεύονται.

Τι ακούσαμε από τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ. : γνωστή πολιτευτής της ΝΔ, αφού είπε ότι: «η βία δεν έχει χρώμα», προσπάθησε να εξισώσει την εγκληματική δράση των φασιστών με τους εργατικούς αγώνες και προσπάθησε να μας πείσει ότι το θηρίο θα «εξημερωθεί» αφού θα συμμετέχει σε διαδικασίες με κανόνες κ.α. Οι «μεγάλες» παρατάξεις «Μέτωπο Αλλαγής» και «Ανεξάρτητο» μας είπαν δίκιο έχετε, αλλά δεν μπορούμε να τους αποκλείσουμε γιατί αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα κ.α.
Λίγες ώρες μετά το δ.σ., ανακοινώθηκε και επίσημα η ίδρυση της παράταξης των φασιστών. Από την ανακοίνωσή τους φαίνεται καθαρά ποιοι είναι. Εκτός των άλλων, κλείνουν την ανακοίνωσή τους με το «ζήτω η νίκη», το σύνθημα των ναζιστών του Χίτλερ.
Καλούμε τους συναδέλφους του δήμου Θεσσαλονίκης να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φασίστες. Να μην αφήσουμε να βάλουν πόδι στο σωματείο μας και σε κανένα σωματείο. Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει τη δολοφονία του Π. Φύσσα και μεταναστών. Τις δεκάδες επιθέσεις τους σε Έλληνες και ξένους εργάτες, όπως η δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στον Πειραιά. Έχουν αποδειχθεί οι διασυνδέσεις τους με μεγαλοεπιχειρηματίες και τμήματα του κρατικού μηχανισμού. Είναι γνωστό ότι οι φασίστες της Χ.Α. ζητούν περισσότερες φοροαπαλλαγές για βιομήχανους και εφοπλιστές, και στήνουν δουλεμπορικά γραφεία, νοικιάζοντας φτηνούς εργάτες στους μεγαλοεπιχειρηματίες, τα αφεντικά τους.
Οι νοσταλγοί του Χίτλερ, που αιματοκύλισε λαούς και την πατρίδα μας, δεν μπορεί να παρουσιάζονται ως «μια ακόμη ιδεολογία», ως «ένα ακόμη κόμμα», ως «μια ακόμη συνδικαλιστική παράταξη». Είναι εχθροί των αγώνων των εργαζομένων, αποδεδειγμένα τσιράκια των αφεντικών, θέλουν να σπείρουν το μίσος ανάμεσα στους εργαζόμενους.
Ως ΔΑΣ θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας να μην βάλουν πόδι οι φασίστες στο σωματείο. Ο μαζικός αγώνας των εργαζομένων είναι αυτός που μπορεί να αντιμετωπίσει τους φασίστες. Καλύτερη απάντηση και στους φασίστες στις εκλογές του ΣΕΔΘ στις 30 Μάρτη θα είναι να δυναμώσουν οι ταξικές δυνάμεις, να δυναμώσει η ΔΑΣ.
 
Γραμματεία της ΔΑΣ
                                                                                    09/02/2017