29/3/18

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


           
                                                                                                                                                                        Καλαμαριά 27/3/2018








ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  -  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    Η  Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς καταγγέλλει  τη Διοίκηση του Δήμου και τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΡΕΚΚ) για την κωλυσιεργία που προκλητικά επιδεικνύουν για την έκδοση ψηφίσματος που έχει καταθέσει η Λαϊκή Συσπείρωση και αφορά την καταδίκη των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων που γενικεύονται και σχεδιάζεται να ξεπεράσουν τις 150 χιλιάδες.
    Η  Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς έχει καταθέσει το ψήφισμα στις 18 Δεκέμβρη 2017 (!), έχει ζητήσει από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρουν θέση και έχουν περάσει περισσότερο από τρείς μήνες, και το ψήφισμα με διάφορες προφάσεις συνεχίζει να βρίσκεται ακόμα στα συρτάρια!
Την ώρα που οι εργαζόμενοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους κάτω από το βάρος των περικοπών των μισθών ή της ανεργίας καθώς και της άγριας φορολογίας των εισοδημάτων τους και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει προχωρήσει σε  κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων
εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών για χρέη σε  τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, η στάση των παρατάξεων στο Δήμο Καλαμαριάς, πέρα από δικαιολογίες, προφάσεις και υπεκφυγές, αποκαλύπτει ότι στην πραγματικότητα συμφωνούν με τη βάρβαρη αυτή πολιτική που ξεσπιτώνει και τσακίζει τις λαϊκές οικογένειες. Τονίζουμε ότι οι κατασχέσεις στην πλειοψηφία τους αφορούν την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ και τους συνταξιούχους.
    Είναι ανήθικο, πρόκληση και ντροπή για την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΡΕΚΚ) να κοροϊδεύουν εδώ και τρεις μήνες, χωρίς να έχουν το θάρρος να πράξουν το αυτονόητο, να απαντήσουν αν συμφωνούν ή όχι με το ψήφισμα.
    Το ίδιο ισχύει και για τη διοίκηση του Δήμου, που ενώ στα λόγια είπε ότι στηρίζει το ψήφισμα (ζήτησε μάλιστα χθες συγνώμη για την 3μηνη καθυστέρηση) , κρύβεται πίσω από το «κρυφτούλι» της ΡΕΚΚ για να το σαμποτάρει. Αν το στήριζε πραγματικά, το ψήφισμα θα είχε βγει την επόμενη μέρα, έστω και χωρίς ομοφωνία…
Με τις πρακτικές τους  επιβεβαιώνουν ότι επί της ουσίας  ταυτίζονται με τα συμφέροντα των Τραπεζών, γυρίζουν την πλάτη στην όποια προστασία υπήρχε μέχρι τώρα στην πρώτη κατοικία και δεν θέλουν να αρθρώσουν λέξη για το μόχθο και τον ιδρώτα μιας ολόκληρης ζωής των λαϊκών οικογενειών που γίνεται βορά των αρπακτικών.
Ο λαός στενάζει και ο Δήμος Καλαμαριάς «σφυρίζει αδιάφορα»!!
Δεν έχουν το θάρρος να καταδικάσουν ούτε καν φραστικά τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις  όχι γιατί είναι άτολμοι αλλά  γιατί, παρά τα λόγια, οι ίδιοι στηρίζουν απόλυτα τις  πολιτικές  αστικών κυβερνήσεων,  Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ που οδηγούν το λαό στη εξαθλίωση και τη χώρα όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Ζητούμε άμεσα να εκδοθεί το ψήφισμα.                                                                  
Η Κυβέρνηση να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης
Άμεση ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο που θα κατοχυρώνεται το ακατάσχετο της πρώτης
κατοικίας των εργατικών λαϊκών οικογενειών.
Παρακάτω παραθέτουμε το ψήφισμα που καταθέσαμε.