12/8/13

ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ 61 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΨΝΘ

ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ 61 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΨΝΘ
Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας και έκτακτη συνέλευση των εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου
 
Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα από τις 11.00 ως τις 15.00 οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Για τις 9.00 το πρωί είναι προγραμματισμένη η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους.
Με τη διαδικασία του εξαιρετικά επείγοντος, από τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής άρχισαν να ειδοποιούνται οι εργαζόμενοι που είναι στις κατηγορίες προσωπικού προς κινητικότητα - διαθεσιμότητα να δηλώσουν αν εμπίπτουν στα κριτήρια εξαιρέσεως της διαθεσιμότητας, με προθεσμία κατάθεσης δήλωσης τις 3 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.
Η διοίκηση ανακοίνωσε ότι 61 εργαζόμενοι από τις κατηγορίες που ανακοινώθηκαν θα βγουν σε κινητικότητα - διαθεσιμότητα μετά τη διαδικασία αξιολόγησης - μοριοδότησης, όπως ορίζει ο Ν.4172/2013.
Ενώ η Διοίκηση διαβεβαιώνει ότι οι 61 εργαζόμενοι θα ενταχθούν μόνο στη διαδικασία της κινητικότητας (μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και Γεννηματάς), το έγγραφο της 3ης ΥΠΕ ζητά τη συμπλήρωση πινάκων για το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ως φορέα συνεισφοράς στη διαθεσιμότητα και βάζει σε εξέλιξη τη διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 90 του Ν.4172/2013.
Επίσης, επισημάνθηκε ότι αυτό είναι το πρώτο κύμα, ενώ θα ακολουθήσει ως το Δεκέμβρη δεύτερο μεγαλύτερο. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η αξιολόγηση των νοσοκομειακών δομών που οδηγεί στο κλείσιμο κλινικών και εργαστηρίων του νοσοκομείου, που τροφοδοτεί τη δεξαμενή του «πλεονάζοντος» προσωπικού της διαθεσιμότητας.
Η πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της ενίσχυσης των επιχειρηματικών κερδών και στην Υγεία, που επιβάλλουν τα μονοπώλια και υπηρετούν τα κόμματα της διαχείρισης και του ευρωμονόδρομου, καθώς και οι συνδικαλιστικοί τους φορείς, οδηγεί στη μετατροπή της Υγείας σε ένα όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα και τους εργαζόμενους στην Υγεία είτε σε φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό είτε στην ανεργία.