12/8/13

ΠΑΣΕΒΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη στον ΟΑΕΕ

Πιερία - ΠΑΣΕΒΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη στον ΟΑΕΕ

Για πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που «εντείνει την επίθεση στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, με ξεκάθαρο στόχο το ξεκλήρισμα και την παράδοση στα μονοπώλια του μεριδίου της αγοράς που σήμερα κατέχουν οι μικροί ΕΒΕ» έκαναν λόγο σε συνέντευξη τύπου τα μέλη της Γραμματείας  Πιερίας της ΠΑΣΕΒΕ, Αλέκος Ρούτσας, Κώστας Ρούτσας και Δημήτρης Μεταξιώτης.
Η συνέντευξη έγινε με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Αυγούστου στα γραφεία του ΟΑΕΕ, με αφορμή τα σημειώματα που στέλνει η διοίκηση του ΟΑΕΕ και απειλεί, όπως τόνισαν, εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ με διώξεις και κατασχέσεις.
«Καταγγέλλουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ–ΠΑΣΟΚ και καταδικάζουμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, που όλο αυτό το διάστημα γυρνάει από διάλογο σε διάλογο και από ημερίδα σε ημερίδα, μακριά από τους αγώνες και τα πραγματικά προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων. Οι απειλές για διώξεις και κατασχέσεις μπορούν και πρέπει να εμποδιστούν από το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα. Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης και υπεράσπισης των συναδέλφων που απειλούνται με κατασχέσεις».
Η ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα μέλη της Γραμματείας Πιερίας, που επέλεξε ο ΟΑΕΕ, στέλνοντας  «εκβιαστικά» ραβασάκια σε εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενους για να αποπληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, διαφορετικά θα κινεί διαδικασία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, αδιαφορώντας όχι μόνο για το μέλλον των μαγαζιών τους αλλά και των οικογενειών τους.
«Προκλητική και θρασύτατη χαρακτηρίζουμε αυτή την ενέργεια. Την ώρα που η οικονομική κρίση τσακίζει τους τζίρους. Την ώρα που χιλιάδες συνάδελφοί μας δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, που ο έλεγχος της αγοράς από τα πολυκαταστήματα αυξάνεται, που τα λουκέτα στα μαγαζιά  μπαίνουν το ένα μετά το άλλο, που η εφαρμοζόμενη πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά και η καταλήστευση των αποθεματικών του έχουν φέρει τον ΟΑΕΕ στα πρόθυρα διάλυσης, την ίδια ώρα η ανάλγητη, απάνθρωπη επίθεση και η αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης που προωθεί και υλοποιεί η διορισμένη Διοίκηση του ΟΑΕΕ έρχεται να δώσει το χαριστικό χτύπημα».
Στα αιτήματα της ΠΑΣΕΒΕ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: Να  σταματήσει τώρα η αποστολή των εκβιαστικών ειδοποιητηρίων και η ποινικοποίηση σε όσους ασφαλισμένους χρωστάνε στο ταμείο. Άμεσα να θεωρηθούν τα βιβλιάρια ασθενείας σε όλους τους ασφαλισμένους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να παγώσουν τα χρέη των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ και να σταματήσει κάθε δίωξη για οφειλές όσο διαρκεί η κρίση. Να δοθούν τα 48 δισ. ευρώ αποθεματικό στο ταμείο - τα οποία οφείλει το κράτος. Να μειωθεί δραστικά η εισφορά των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ χωρίς επιπτώσεις στη σύνταξη. Χρηματοδότηση του ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά τα 2/3 των εξόδων του και με το 1/3 ο ασφαλισμένος. Αποκατάσταση των συντάξεων στο ύψος που ήταν πριν τις περικοπές.