19/6/13

Οι κωλοτούμπες του Δήμαρχου Καλαμαριάς

Οι κωλοτούμπες του Δήμαρχου Καλαμαριάς

 
  ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Με την ΠΝΠ, η τρικομματική Κυβέρνηση κατάργησε πραξικοπηματικά και με τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές, πριν από δυο ημέρες τη λειτουργία των δημοσίων μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα.
Η ΕΡΤ δεν είναι μια οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση, είναι κοινωνικό αγαθό και ανήκει στο λαό. Καταγγέλλουμε το  κλείσιμο των δημόσιων οργανισμών και φορέων. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης και αντεργατικής απόφασης θα είναι η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.
Σήμερα είναι η ΕΡΤ, αύριο μπορεί να πάρουν σειρά τα Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. της Αυτοδιοίκησης. Είμαστε αντίθετοι με το κλείσιμο Πολιτιστικών Οργανισμών, Κ.Α.Π.Η., Παιδικών Σταθμών και άλλων κοινωνικών δομών των Δήμων με ΠΝΠ.
Εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ζητάμε:
1) Ακύρωση του κλεισίματος και επαναλειτουργία του οργανισμού άμεσα
2) Κατάργηση των ΠΝΠ που κλείνουν τους δημόσιους οργανισμούς και οδηγούν στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους.


ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

Σοκ έχει προκαλέσει σε όλους εμάς, η χθεσινοβραδινή σιγή της δημόσιας κρατικής ραδιοτηλεόρασης, η οποία τριάντα και πλέον χρόνια ενημερώνει, πληροφορεί και εκπαιδεύει με ποιοτικές εκπομπές, τους Έλληνες πολίτες και τον απόδημο ελληνισμό.
Θεωρούμε αυτή την απόφαση ως ένα πλήγμα στους  θεσμούς μιας δημοκρατικής ευρωπαϊκής χώρας, που αναζητά την ανάπτυξη, την μείωση της ανεργίας και την έξοδο από την στενωπό της ύφεσης. Ασφαλώς είμαστε υπέρ του ορθολογισμού και της αναδιοργάνωσης της 
ΕΡΤ, μέσα από μια εμπεριστατωμένη πρόταση σχεδίου από εμπειρογνώμονες. 
Αυτό όμως πρέπει να γίνει με ανοικτή την ΕΡΤ και όχι κλειστή, οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους.
Ο τόπος μας χρειάζεται ελεύθερη δημόσια Τηλεόραση και Ραδιοφωνία, η οποία να υπηρετεί τους Έλληνες πολίτες, μακριά από κομματικές δεσμεύσεις και σκοπιμότητες, με σεβασμό στους κανόνες της ουσιαστικής ενημέρωσης και της δεοντολογίας, λαμβάνοντας υπόψη τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα για το σύνολο της κοινωνίας. Φοβούμενος ότι με την ίδια λογική και πρακτική θα αντιμετωπισθούν και τα ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ της Αυτοδιοίκησης και πιστεύοντας ότι πρέπει να ορθολογιστεί  και να εκσυγχρονιστεί η  δημόσια διοίκηση, δηλώνω ότι πρέπει να γίνουν όλα αυτά με δημόσιο διάλογο και διαβούλευση και όχι με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.