24/4/14

Δήλωση του Γιάννη Ζιώγα για την επίσκεψη Γεωργιάδη στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης


Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης 
Ζιώγας έκανε την εξής δήλωση με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

«Είναι τουλάχιστον πρόκληση ο υπουργός της κυβέρνησης που έχει ξεριζώσει ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας να έρχεται επίσκεψη ώστε να ελέγξει πώς προχωράνε οι αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ και της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας.

Η Δημόσια Υγεία έχει μεταβληθεί σε ένα χώρο όπου αλωνίζουν οι επιχειρήσεις με σκοπό την απόσπαση μεγαλύτερου κέρδους. Η καπιταλιστική κρίση επιτάχυνε μια σειρά αναδιαρθρώσεις οι οποίες είναι η στρατηγική της ΕΕ στον τομέα της Υγείας. Στο όνομα του εξορθολογισμού των δαπανών κλείνουν νοσοκομεία και πολυϊατρεία, ενώ αναγκάζουν χιλιάδες ανασφάλιστους να μένουν μακριά από ιατρική περίθαλψη. Παραδίνουν όλο και περισσότερες υπηρεσίες σε εργολάβους. Οι ελλείψεις σε υλικά και σε προσωπικό στα νοσοκομεία απαξιώνουν ακόμα πιο πολύ το δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας. Άνθρωποι στοιβάζονται -ατελείωτες ώρες- στα επείγοντα, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το 5ευρω. Το μοντέλο του νοσοκομείου-επιχείρηση που προωθούν και οι περικοπές στους προϋπολογισμούς έχουν μόνο ένα σκοπό: Να βάλει ο λαός ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας.
Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό. Με τη σημερινή ανάπτυξη της επιστήμης και της υποδομής που διαθέτουμε με ικανό ιατρικό και νοσοκομειακό προσωπικό, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για παροχή υπηρεσιών Υγείας που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες. Η υλοποίηση αυτής της δυνατότητας εμποδίζεται από τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, στον οποίο όλα υποτάσσονται στο κέρδος. Τώρα είναι που αυτή η πολιτική μπορεί να δεχτεί πλήγμα, αρκεί ο λαός να αξιοποιήσει και το όπλο των εκλογών.
Ψήφο στα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ώστε από καλύτερους όρους να βάλουμε εμπόδια σε αυτή την πολιτική που κάνει κακό στην υγεία μας».
 902.gr