11/6/14

Κινητοποίηση των εργαζομένων στην ιδιωτική υγεία.Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Τετάρτη.Στη Θεσσαλονίκη στις 10.30πμ στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους η απεργιακή συγκέντρωση


Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών στο «ΥΓΕΙΑ» πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική υγεία.
Σήμερα Τρίτη προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία και σε συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας με αιχμή την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στο ύψος της σύμβασης του 2009 που έγινε Διαιτητική Απόφαση το 2011.
Οι εργοδότες από τη μεριά τους απαιτούν νέες μειώσεις 15% και ατομικές
συμβάσεις, ενώ η απλήρωτη εργασία στον κλάδο γενικεύεται, πυκνώνουν οι απολύσεις, κλινικές και τμήματα κλείνουν ή εξαγοράζονται από μονοπωλιακούς ομίλους, φουντώνουν οι εκβιασμοί για να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι το ξήλωμα όλων των δικαιωμάτων.
Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας καλεί όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς. Να ακουμπήσουν στο ταξικό κλαδικό συνδικάτο, να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας.
«Η πλειοψηφική ηγεσία της ΟΣΝΙΕ υπέγραψε για το 2012 - 2013 ΣΣΕ με μειώσεις 15%! και κατάργηση πολλών επιδομάτων του κλάδου. Φέτος ζήτησαν αύξηση 2%, δηλαδή να υπογραφεί ΣΣΕ με τουλάχιστον 13% μείωση, κι αν συνυπολογίσει κανείς τον πληθωρισμό, τις αυξήσεις στις τιμές, την περικοπή στις παροχές υγείας, ασφάλισης, τη φοροληστεία, τα χαράτσια, κλπ, θέλουν ΣΣΕ με μειώσεις πάνω από 15% για το 2014 και πολύ πάνω από το -15% για το 2015.
Τώρα μιλάνε για τη δυσκολία του ΣΕΚ να καταλήξει σε νέα πρόταση, για τον ανασχηματισμό που περιμένουν και την πιθανότητα ο νέος υπουργός Υγείας να αλλάξει το clowback και το rebate. Επιβεβαιώνουν δηλαδή για άλλη μια φορά τη σύμπλευσή τους με τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Κάνουν πίσω ακόμα και από το πλαίσιο που είχαν στο συνέδριο (δηλ. 2% για το 2014 και 2% για το 2015) και μιλάνε για ΣΣΕ χωρίς μειώσεις.
Και μόνο το γεγονός ότι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στον κλάδο της ιδιωτικής Υγείας εξακολουθούν να έχουν κέρδη εκατομμυρίων ευρώ, φτάνει για να διαψεύσει και τις απαιτήσεις των εργοδοτών και την εργοδοτική συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΟΣΝΙΕ με τις "ρεαλιστικές προτάσεις". Οι εξελίξεις για άλλη μια φορά επιβεβαιώνουν ότι οι εργοδότες δε δείχνουν ποτέ κατανόηση στα "ρεαλιστικά" αιτήματα! Όσο πιο λίγα απαιτούμε, τόσο περισσότερα ξηλώνουν».
Στη Θεσσαλονίκη το σωματείο εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία οργάνωσε εξορμήσεις σε όλες τις κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα της πόλης καλώντας στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο ΙΚΑ στην οδό Αριστοτέλους.