11/6/14

ΔΑΣ Δήμου Θεσσαλονίκης: «Να καταργήσουμε στην πράξη τον νόμο 4250/14 της λεγόμενης "αξιολόγησής" τους»


«Να καταργήσουμε στην πράξη τον νόμο 4250/14, τη λεγόμενη "αξιολόγησή" τους».
Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στο Δήμο Θεσσαλονίκης (Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δήμο).
Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

 «Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες,
Έχει γίνει ξεκάθαρο πλέον σε όλους τους συναδέλφους ότι η λεγόμενη "αξιολόγηση" των εργαζομένων στους δήμους και το δημόσιο, σε συνδυασμό με την υπόλοιπη αντεργατική νομοθεσία που υπάρχει, θα οδηγήσει μεγάλο μέρος των εργαζομένων σε απόλυση, και υπηρεσίες σε ιδιωτικοποίηση, στα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών για να θησαυρίζουν από το χαράτσωμα του λαού. Ο νέος νόμος 4250/14 με τα ποσοστά που εισάγει και η σύνδεση μισθού - "αποδοτικότητας", που έχει ήδη γίνει με το νέο μισθολόγιο, θέλει να δώσει άλλοθι "αξιοκρατίας" στην αντεργατική πολιτική, και να διαιρέσει τους εργαζομένους, να καλλιεργήσει τον φόβο, την υποταγή, τη ρουφιανιά.
Καμιά εμπιστοσύνη στις πλειοψηφίες ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ - ΟΤΑ, που και τώρα ψάχνουν συμμαχίες με
υπουργούς και δημάρχους και δηλώνουν υπέρ μιας "καλής αξιολόγησης", "όχι συγκριτικής", "χωρίς ποσοστά". Δεν γνωρίζουν ότι οι "αξιολογήσεις", με ή χωρίς ποσοστά, γίνονται για τη συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών; Δεν γνωρίζουν ότι το σχέδιο "Εθνική στρατηγική για τη διοικητική μεταρρύθμιση 2014 - 2016" προβλέπει μείωση της κεντρικής διοίκησης κατά 23%, των διευθύνσεων κατά 38%, και των τμημάτων κατά 35%; Αυτόν τον σκοπό υπηρετεί η "αξιολόγηση".
Μια και καλή να τελειώνουμε με τα παραμύθια της "αξιολόγησής" τους. Οι εργαζόμενοι κάθε μέρα ελέγχονται για τη δουλειά τους, και από τους υπηρεσιακούς και από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους. Δεν μπορεί η συγκυβέρνησή τους και οι δήμαρχοί τους, όλοι αυτοί που τόσα χρόνια καλλιέργησαν και συνεχίζουν να καλλιεργούν τη συναλλαγή, το βόλεμα, τη ρουφιανιά, να εμφανίζονται τώρα υπέρμαχοι της "αξιοκρατίας".
Όσο για τον Μπουτάρη και τη διοίκησή του, που δηλώνουν κατά της "αξιολόγησης" του νόμου 4250/14, είναι αυτοί που πριν από κάποιο χρονικό διάστημα έστειλαν σύμβουλο του δημάρχου για να συμμετάσχει σε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, που αφορούσε την κατάργηση υπηρεσιών και την απόλυση εργαζομένων (σύμφωνα με δημοσιευμένη απόφαση στο "Διαύγεια"). Αυτοί που πήραν απόφαση ο Δήμος Θεσσαλονίκης να συμμετέχει εθελοντικά, μαζί με άλλους 4 δήμους, στην "αξιολόγηση" υπηρεσιών από την Task Force, που επίσης οδηγεί σε κατάργηση - ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και απολύσεις εργαζομένων, υπηρετώντας τους ίδιους στρατηγικούς στόχους με την "αξιολόγηση" του νόμου 4250/14.
Συνάδελφοι - συναδέλφισσες, δεν χωράει καμιά ολιγωρία στην οργάνωση του αγώνα, όσο μακρύς και δύσκολος κι αν χρειαστεί να είναι, ώστε να απορριφθεί, να καταργηθεί στην πράξη στους δήμους και τον δημόσιο τομέα, ο νόμος για τη λεγόμενη "αξιολόγηση". Η απόκρουση αυτού του αντεργατικού νόμου, και πολύ περισσότερο η ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, προϋποθέτει γερά σωματεία με ταξική γραμμή πάλης, ενότητα στη βάση των εργαζομένων, συμμαχία των εργαζομένων δημόσιου - ιδιωτικού τομέα, των αυτοαπασχολουμένων και όλων αυτών που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, κόντρα στους τεχνητούς διαχωρισμούς και την ανθρωποφαγία που καλλιεργεί η κυβέρνηση.
Οργανωνόμαστε με συλλογικές αποφάσεις, μπλοκάρουμε την εφαρμογή της "αξιολόγησης", δεν συμπληρώνουμε τα έντυπα "αυτοαξιολόγησης" όταν δοθούν. Οι συνάδελφοι προϊστάμενοι και διευθυντές έχουν μόνο μια επιλογή, να συμμετέχουν στον αγώνα, να μην πάρουν μέρος στη διαδικασία της "αξιολόγησης", να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων τους, να μη συμμετέχουν στη διαδικασία απολύσεων και κατάργησης υπηρεσιών».