25/11/14

Στρατηγική ΕΕ 2020: Τσακίζει ενιαία άνεργους νέους και εργαζόμενους

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Δελτίο Τύπου


Στρατηγική ΕΕ 2020: Τσακίζει ενιαία άνεργους νέους και εργαζόμενους

Η αντεργατική Στρατηγική ΕΕ-2020 σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την ΕΕ και τις αστικές κυβερνήσεις για να υπηρετήσει έναν και μοναδικό στόχο: Να διασφαλίσει και να ενισχύσει την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, πάνω στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού. Αυτή η πολιτική δεν έχει "κοινωνικές πτυχές",   υπηρετεί τις επιδιώξεις του κεφαλαίου για πάμφθηνη εργατική δύναμης, οδηγεί στην εξάπλωση της φτώχειας και της εξαθλίωσης για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στη συζήτηση σχετικά με την "Απασχόληση και τις κοινωνικές πτυχές της Στρατηγικής ΕΕ 2020", επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

"Η Στρατηγική ΕΕ 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αστικών κυβερνήσεων για φθηνή εργατική δύναμη και κέρδη στο κεφάλαιο επιτάσσει :
Ø  Επιδοτήσεις στο κεφάλαιο, μεταφορά φόρων και εισφορών από την εργοδοσία στο λαό με άγρια φορολογία, μείωση μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, κοινωνικών παροχών.
Ø  γενίκευση της ευέλικτης κακοπληρωμένης εργασίας μοιράζοντας σε περισσότερους τη φτώχεια και ανεργία,
Ø  υποταγή της εκπαίδευσης στους σχεδιασμούς των επιχειρήσεων
Ø  απλήρωτη δουλειά με προγράμματα κατάρτισης,  μαθητεία
Ø  γενικευμένη γραμμή φτώχειας με Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα  
Ø  «κοινωνικό εταιρισμό και διάλογο» εργοδοτών - εργοδοτικού συνδικαλισμού για να νομιμοποιήσει την αντεργατική λαίλαπα.
Ø  απαρέγκλιτη εφαρμογή αυτής της πολιτικής με μόνιμη εποπτεία και μνημόνια, σε όλα τα κράτη μέλη.
Με πρόφαση την ανεργία τσακίζουν ενιαία ανέργους, νέους, εργαζόμενους. Αυτή η πολιτική δεν έχει και δεν μπορεί να έχει κοινωνικές πτυχές.
Είναι αιτία πολέμου για την εργατική τάξη ενάντια σε κεφάλαιο, ΕΕ και όλα τα κόμματα που την στηρίζουν και την ωραιοποιούν.  Η γενική απεργία στις 27 Νοέμβρη στην Ελλάδα είναι βήμα κλιμάκωσης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής." 

25/11/2014                                                       Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ