22/11/14

Περιφέρεια Αττικής: Διαπρέπει στις ...κυβιστήσεις η νέα διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ


Πέφτουν μία μία οι μάσκες της νέας, προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ, διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, που την περασμένη Πέμπτη στο περιφερειακό συμβούλιο ψήφισε τη συμμετοχή σε εταιρικό σχήμα που θα προωθήσει τη δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ, τις οποίες πριν τις εκλογές κατήγγειλαν σαν «ένα σχέδιο νεοφιλελεύθερης έμπνευσης» και «κερκόπορτα για ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών υπηρεσιών»!
Συγκεκριμένα, το περιφερειακό συμβούλιο εξέτασε την Πέμπτη θέμα συμμετοχής της Περιφέρειας σε εταιρικό σχήμα για χρηματοδότηση της «Λειτουργίας Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των ΚΟΙΝΣΕΠ και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας».
Πρόκειται για απόφαση αξιοποίησης ενός εργαλείου αποδόμησης εργασιακών σχέσεων και ιδιωτικοποίησης μιας σειράς υπηρεσιών και δομών που θα έπρεπε να παρέχονται απρόσκοπτα στο λαό με ευθύνη του κράτους. Για το λόγο αυτό οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υποδέχτηκαν ενθουσιωδώς την εισήγηση του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά την στήριξαν με την ψήφο τους.
Στην τοποθέτησή της η Αλ. Μπαλού -εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης»- χαρακτήρισε τη στάση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ σαν «φερετζέ» που έπεσε με την εκλογή του στη διοίκηση της Περιφέρειας. «Προσπαθεί η πλειοψηφούσα παράταξη να μας πείσει ότι υπάρχει νησίδα ανάμεσα στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα», τόνισε, «ότι μπορεί στον καπιταλισμό, είτε νεοφιλελεύθερος είτε όχι, να υπάρχει επιχείρηση αλληλέγγυα, κοινωνική και δεν ξέρω τι άλλο θα σκεφτούν, που μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κέρδος αλλά με στόχο την κάλυψη των αναγκών του λαού. Ούτε στη Δευτέρα Παρουσία δε θα συμβεί αυτό».