22/4/15

Πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για την υφαρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων Δήμων και Οργανισμών

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέθεσαν στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ πρόταση καταδίκης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την υφαρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων Δήμων, Περιφερειών και άλλων δημόσιων Οργανισμών.
Ολόκληρη η πρόταση έχει ως εξής:
«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων Δήμων, Περιφερειών και άλλων δημοσίων Οργανισμών, στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει "χέρι" σε χρήματα που αντί να διατίθενται για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, τα χρησιμοποιεί για την ικανοποίηση των αναγκών των δανειστών. Για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν είναι του λαού, που δεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.
Η συγκυβέρνηση όχι μόνο δεν έφερε αμέσως στη Βουλή νόμο για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, όπως υποσχόταν προεκλογικά, αλλά ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε πως οι ίδιες μεθοδεύσεις
οδήγησαν την προηγούμενη κυβέρνηση στο κούρεμα των αποθεματικών και σε μειώσεις σε συντάξεις, επιδόματα και παροχές.
Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προχωράει σε στάση πληρωμών, και μάλιστα αναδρομικά από τις 17/3. Η πρακτική αυτή θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή των εναπομεινασών κοινωνικών δαπανών, και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων.
Η απόφαση της συγκυβέρνησης σημαίνει ότι άμεσα "στεγνώνουν" από χρήματα οι Σχολικές Επιτροπές, μένουν απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων, δεν πληρώνονται οι μεταφορές των μαθητών κ.ά., σε μια στιγμή μάλιστα που όλα τα σχολεία βρίσκονται ήδη σε κατάσταση χρεοκοπίας και αδυνατούν να πληρώσουν τα στοιχειώδη (ρεύμα, νερό, θέρμανση). Η απόφαση αυτή θα επιδεινώσει κατά πολύ την κατάσταση εις βάρος των παιδιών μας και των λαϊκών οικογενειών.
Παράλληλα, η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει ως κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, αφού στα πλαίσια της αυτονομίας της αυτοτέλειας και της δημοσιονομικής πραγματικότητας, η παρουσία χορηγών, επενδυτών, ιδιωτών χρηματοδοτών, θα αποτελέσει καθημερινό φαινόμενο.
Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των σχολείων, των νοσοκομείων, των εργαζομένων.
·         Η συγκυβέρνηση να μην προχωρήσει καμιά δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημόσιων φορέων.
·         Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί, και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI.
·         Να προχωρήσει σε άμεση διαγραφή των χρεών των Σχολικών Επιτροπών.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να μη νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους τη νέα αντιλαϊκή πολιτική, να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, διεκδικώντας την άμεση κάλυψη των απωλειών τους.

Απαιτεί από τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες, να μην εφαρμόσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να μην επιτρέψουν τη ληστεία των ταμειακών διαθέσιμων».