7/4/15

Κινητοποίηση στην ΕΥΑΘ από το ΠΑΜΕ για επανασύνδεση της υδροδότησης σε σπίτι ανέργου

Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΕΥΑΘ, για την επανασύνδεση της υδροδότησης σε σπίτι μακροχρόνια άνεργου οικοδόμου, πραγματοποίησε σήμερα ηΓραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Με αφορμή τη συγκεκριμένη περίπτωση, απαίτησε την άμεση επανασύνδεση του νερού σε όλα τα λαϊκά σπίτια, κανένα σπίτι χωρίς νερό.

Ο Γ. Π., μακροχρόνια άνεργος οικοδόμος, που διαμένει στην Καλαμαριά, οφείλει στην ΕΥΑΘ 500 ευρώ. Και η ΕΥΑΘ προχώρησε σε διακοπή της υδροδότησης, στερώντας από τον ίδιο και την οικογένειά του το δικαίωμα πρόσβασης στο νερό, στο βασικότερο συστατικό στοιχείο για τη ζωή.

Μετά από παρέμβαση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, το νερό επανασυνδέθηκε, αφού καταβλήθηκε το ποσό των είκοσι ευρώ και συμφωνήθηκε διακανονισμός της οφειλής.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Η διαχείριση του νερού, που είναι όρος ζωής για το λαό και τα παιδιά του, οδηγείται ολοένα και περισσότερο στα χέρια ανωνύμων εταιρειών και εργολάβων. Έτσι η Υγεία και η ίδια η ζωή των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών θα είναι πλέον υπόθεση των πολυεθνικών που θα διαχειρίζονται αυτόν το φυσικό πόρο με γνώμονα την κερδοφορία τους.

Η αύξηση της τιμολόγησης του νερού κατά 160%, ο διπλασιασμός των τελών αποχέτευσης και τα τσουχτερά πρόστιμα σε όσους καθυστερούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού, σε συνδυασμό με την αδιαφορία συντήρησης του δικτύου και την ποιότητα του νερού που καταλήγει στους καταναλωτές, είναι μερικές μόνο από τις επιπτώσεις της πολιτικής αντιμετώπισης του νερού ως εμπορεύματος.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση του νερού, για να εξασφαλιστεί φθηνό και ποιοτικό νερό για όλα τα νοικοκυριά, χωρίς ανατιμήσεις, χαράτσια και πρόστιμα, καμιά διακοπή υδροδότησης σε λαϊκά σπίτια λόγω χρεών, διαγραφή των προστίμων.

Απαιτούμε τώρα την άμεση επανασύνδεση του νερού σε όλα τα λαϊκά σπίτια».