12/5/15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Κίου 25  Τηλ. 2310 442388 – 6978339896 – 6944295032

www.kalamarias.blogspot.com
Με αποκλειστικά το θέμα της Υγείας, η Γραμματεία της Λαϊκής Επιτροπής Καλαμαριάς συνεδρίασε και αποφάσισε τα παρακάτω:
«Τα προβλήματα και οι αιτίες για την άθλια κατάσταση στο χώρο της Υγείας εντείνονται περαιτέρω και με το ζήτημα των αποθεματικών που βάζει χέρι η κυβέρνηση με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Η πολιτική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων θεωρούν τη δημόσια Υγεία κόστος και πεδίο επενδύσεων για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Τα κενά δεν καλύπτονται από τις όποιες προσλήψεις ανακοινώθηκαν, όταν μάλιστα η  υποχρηματοδότηση οξύνεται. Από την άλλη υπάρχουν μήνες απλήρωτων δεδουλευμένων και μεγάλη εντατικοποίηση. Βγαίνουν εκτός λίστας και νέα φάρμακα υψηλού κόστους, που αφορούν χρόνιες – βαριές και ανίατες παθήσεις. Η κυβέρνηση ακόμα και σε επίπεδο δηλώσεων δε κάνει καμία αναφορά για Δημόσια Δωρεάν Υγεία».
Για όλα αυτά και σε συνδυασμό με την προκηρυγμένη  για τις 20 Μάη Πανυγειονομική Απεργία και την Πανελλαδική κινητοποίηση όλων των Συνταξιουχικών Οργανώσεων της χώρας μας, καλούμε τον λαό της Καλαμαριάς να απορρίψει τα ψεύτικα διλήμματα τον φόβο και τις ψεύτικες ελπίδες, προσφιλή τακτική όλων των κυβερνήσεων και να πάρει μέρος στις παρακάτω παρεμβάσεις για να δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα της Υγείας – Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης:
·         Παρασκευή 15 Μάη στις 10:30π.μ. στο νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ».
·         Δευτέρα 18 Μάη στις 08:00π.μ. στο ΙΚΑ Βότση και στα Ιατρικά Κέντρα της περιοχής.
·         Τρίτη 19 Μάη στις 09:00π.μ. στα Ιατρικά Κέντρα Καλαμαριάς.
·         Περιοδεία – ενημέρωση στα μέλη όλων των ΚΑΠΗ Καλαμαριάς.
·         Τετάρτη 20 Μάη στις 10:30π.μ. συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει μπροστά στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους.

12 Μάη 2015