9/5/15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

                                                                                                    Μάης 2015
Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς καταδικάζει την κυβερνητική απόφαση που, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σε καιρό δημοκρατικής λειτουργίας της Βουλής, υποχρεώνει τους  δημόσιους φορείς  (νοσοκομεία, ΟΑΕΔ),τα ασφαλιστικά ταμεία και τους  Δήμους και τις  Περιφέρειες της χώρας να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Στόχος να αποπληρώσει , όπως δήλωσε ξεκάθαρα ο κ. Βαρουφάκης, στο ακέραιο όλες τις δόσεις του χρέους, ενός χρέους που δεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.
Πρόκειται για μια νέα αρπαγή των αποθεματικών που με μαθηματική ακρίβεια θα επιδεινώσει τη ζωή χιλιάδων οικογενειών και στο Δήμο μας  και αποτελεί νάρκη ακόμα και στη στοιχειώδη λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών και δομών  των Δήμων που εξυπηρετούν κυρίως τα λαϊκά στρώματα. Είναι προφανές ότι οι Δήμοι μετά την μεταφορά των διαθεσίμων τους δεν θα έχουν να πληρώσουν, θα αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, τις κοινωνικές δράσεις, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό  και για να αντιμετωπίσουν τις εκρηκτικές ανάγκες θα καταφεύγουν  στις γνωστές και δοκιμασμένες λύσεις α) της αύξησης των ανταποδοτικών τελών και β)της παράδοσης υπηρεσιών στους ιδιώτες.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς με την παραπάνω εκτίμηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 20 Απριλίου – το Προεδρείο υποβάθμισε  αυτό το θέμα και παρά τη μεγάλη σημασία του για τη ζωή των πολιτών το εισήγαγε προς συζήτηση τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες και όταν οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν αποχωρήσει – πρότεινε το ΔΣ να αποφασίσει να μην πειθαρχήσει ο Δήμος στην ΠΝΠ και να αρνηθεί να δώσει τα διαθέσιμά του. Την πρόταση της ΛΣ απέρριψαν όλες οι άλλες παρατάξεις, οι οποίες υποστήριξαν ότι διαφωνούν με την συγκεκριμένη ΠΝΠ, που είναι ανήθικη, αντιδημοκρατική και υπονομεύει την αυτοτέλεια της τοπικής
Αυτοδιοίκησης, αλλά πρέπει ο Δήμος να την εφαρμόσει, ως καθήκον απέναντι στη χώρα, ως εθνικό συμφέρον, αναπαράγοντας για άλλη μια φορά την ολέθρια για την συνείδηση του λαού αντίληψη ότι όλοι στο έθνος έχουμε τα ίδια συμφέροντα, εξομοιώνοντας τους εκμεταλλευτές με τους εκμεταλλευόμενους. Υποστήριξαν ότι ο Δήμος οφείλει να πειθαρχήσει και να στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο την Κυβέρνηση στη μάχη που δίνει για να αντιμετωπίσει την πιστωτική ασφυξία που επιβάλλουν οι κυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση διαφωνεί και καταδικάζει αυτή τη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί τα λεφτά των Δήμων είναι λεφτά του λαού, είναι λεφτά που προέρχονται από τη φοροληστεία, από τα διάφορα τέλη και χαράτσια που επιβλήθηκαν από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις στους εργαζόμενους και πρέπει να αξιοποιούνται για τις δικές τους ανάγκες και όχι για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Και αν η σημερινή στάση των παρατάξεων του κ. Μπακογλίδη, του κ. Ματσαρίδη, της κ. Πασαλίδου δεν αποτελεί έκπληξη γιατί τις ίδιες μνημονιακές  πολιτικές στήριξαν και εφάρμοσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, εντύπωση αλγεινή προκαλεί η στάση της ΡΕΚΚ (ΣΥΡΙΖΑ) που μετά  από την  αντιμνημονιακή ρητορική του προηγούμενου διαστήματος κατέληξε να αναμασά τα ίδια επιχειρήματα των προηγούμενων κυβερνητικών παρατάξεων.
Η Λαϊκή Συσπείρωση  δηλώνει ότι εμείς δεν θα προδώσουμε τις ελπίδες του λαού και θα τραβήξουμε ανυποχώρητα και ασυμβίβαστα έναν άλλο δρόμο, το δρόμο του αγώνα για το δίκιο του λαού και ποτέ για τα κέρδη του καπιταλισμού.