13/10/15

Κρέμασαν γιγαντοπανό στην πρόσοψη του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης

Kινητοποίηση ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης πραγματοποίησαν χτες το πρωί, μπροστά από το ΙΚΑ στην Αριστοτέλους, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Στη διάρκεια της κινητοποίησης κρέμασαν ένα γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου που έγραφε: «ΟΧΙ στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στις ομαδικές απολύσεις, στους πλειστηριασμούς, στη φτώχεια, στην ανεργία. Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε».
Το γιγαντοπανό στην πρόσοψη του ΙΚΑΜε προκηρύξεις που μοίραζαν και με ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα, οι συγκεντρωμένοι καλούσαν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 22 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στην πορεία προς το συλλαλητήριο, την επόμενη Δευτέρα, 19/10, προγραμματίζεται νέα παράσταση διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
Χτες, την κινητοποίηση στο ΙΚΑ χαιρέτισαν ο Χρήστος Σαλονικιός, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, και ο Γιάννης Βασιλειάδης, ο οποίος, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό διήμερο που προγραμματίζει το ΜΑΣ στις 20 και 21 Οκτώβρη. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Τσαγκάρης, από τη Γραμματεία ΟΤΑ του ΠΑΜΕ. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.