3/6/16

ΑΙΤΗΜΑ Προς : Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς

        
                                                                                  3 Ιουνίου 2016
ΑΙΤΗΜΑ
Προς : Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς
Κύριε πρόεδρε,
Η κατάσταση στην υγεία, στην  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι τραγική. Χιλιάδες άνθρωποι της εργατικής – λαϊκής οικογένειας κινδυνεύουν, μένουν αβοήθητοι και πεθαίνουν από τις τραγικές ελλείψεις στην δημόσια υγεία.
Η επίθεση της κυβέρνησης, ΕΕ – κεφαλαίου συνεχίζεται μετά από τα αντεργατικά αντιασφαλιστικά, φορολογικά μέτρα και στα ζητήματα της υγείας.
Η «μεταρρύθμιση» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) οδηγεί στην οριστική εγκατάλειψη της δημόσιας, δωρεάν, καθολικής υγείας και περίθαλψης, υποταγμένη στη λογική υποβαθμισμένων παροχών, περικοπής πόρων και προσωπικού, ανύπαρκτης πρόληψης που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.
 Στα πλαίσια αυτά οδηγούνται σε κλείσιμο και τα ιατρεία του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Καλαμαριάς στην οδό Μεταμορφώσεως.
Η Λαϊκή Συσπείρωση πιστεύει ότι χρέος του  Δήμου είναι να  διεκδικεί, μαζί με το λαό, για ένα αποκλειστικά κρατικό και δωρεάν σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ενταγμένο στο ενιαίο κρατικό σύστημα Υγείας, που περιλαμβάνει Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία που να καλύπτει ολόκληρο τον πληθυσμό, να είναι στελεχωμένο με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, και το απαραίτητο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Να διαθέτει πλήρη εργαστηριακό, διαγνωστικό εξοπλισμό, και να λειτουργεί καθημερινά και σε 24ωρη βάση
Επειδή θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς, αιτούμαστε όπως εισαχθεί σαν θέμα στην ημερήσια διάταξη στην επόμενη συνεδρίαση με εισήγηση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμαριάς με τίτλο :
« η κατάσταση στον τομέα της Υγείας - διεκδίκηση λύσεων και προοπτικής καθολικής δημόσιας και δωρεάν Υγείας και Περίθαλψης για το λαό »

                                                                                      Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
                                                                                                       Αντωνάκης Βικέντιος
                                                                                                         Ντιντή Λεμονιά