23/10/18

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Καλαμαριάς


Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής, σχετικά με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Καλαμαριάς. 
Αναλυτικά, το κείμενο της Ερώτησης:
«Διανύουμε το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτώβρη και παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για κανονικότητα στην Εκπαίδευση, εντοπίζονται στην ΠΕ Θεσσαλονίκης αρκετές ελλείψεις καθηγητών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των γυμνάσιων και λυκείων του Δήμου Καλαμαριάς, όπου οι ελλείψεις εκπαιδευτικών έχουν σαν αποτέλεσμα την απώλεια 512(!) διδακτικών ωρών την εβδομάδα και δεν συνυπολογίζονται κενά σε επιμέρους ειδικότητες ή κενά ελάχιστων ωρών ανά σχολείο. Εννοείται πως πολλά από τα κενά αφορούν και σε μαθήματα κατεύθυνσης της 3ης Λυκείου!
Αναλυτικότερα η κατάσταση έχει ως εξής, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία που δίνει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:
3ο Γυμνάσιο: Τεχνολογία Γυμνασίου - 20 ώρες.
6ο Γυμνάσιο: Μαθηματικός - 28 ώρες.
10ο Γυμνάσιο: Μαθηματικός - 28 ώρες.
1ο ΓΕΛ: Φιλόλογος - 21 ώρες και Μαθηματικός - 41 ώρες.
2ο ΓΕΛ: Φιλόλογος - 20 ώρες.
3ο ΓΕΛ: Φιλόλογος - 12 ώρες, Μαθηματικός - 9 ώρες, Χημικός - 3 ώρες, Βιολόγος - 10 ώρες και Φυσικής Αγωγής - 14 ώρες.
4ο ΓΕΛ: Μαθηματικός - 20 ώρες.
5ο ΓΕΛ: Φιλόλογος - 21 ώρες, Αγγλικής Φιλολογίας - 22 ώρες.
7ο ΓΕΛ: Αγγλικής Φιλολογίας - 20 ώρες.
1ο ΕΠΑΛ: Φιλόλογος - 20 ώρες, Μαθηματικός - 46 ώρες, Μηχανολόγων - 16 ώρες, Ηλεκτρονικών - 12 ώρες, Πληροφορικής - 32 ώρες, Φυσιοθεραπείας - 20 ώρες.
1ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ: Αγγλικής Φιλολογίας - 16 ώρες, Νοσηλευτικής - 16 ώρες, Φυσιοθεραπείας - 19 ώρες και Διατροφής - 16 ώρες.
Η περίπτωση των προαναφερόμενων σχολείων αναδεικνύει σε όλη της την οξύτητα, την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της χώρας. Η πολιτική που έχουν ακολουθήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τη δημόσια Παιδεία, αφού δεν εξασφαλίζει ακόμα και τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τη λειτουργία της.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να καλυφθούν άμεσα τα κενά στα γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Καλαμαριάς με μόνιμο προσωπικό εκπαιδευτικών».