7/1/19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                                                                               
Τα σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, παρά τις προειδοποιήσεις που υπήρχαν, αναδεικνύουν τις σοβαρές ευθύνες που έχει τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και η Περιφέρεια και οι Δήμοι για τις ελλείψεις σε υποδομές και μηχανισμούς αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων. 

Το Σάββατο 5 Γενάρη το πρωί, και όσο τα προβλήματα από την χιονόπτωση συνέχιζαν να ταλαιπωρούν την πόλη μας, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμαριάς επισκέφθηκε την Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας.



Παρόλη την αυταπάρνηση των εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς φάνηκε για άλλη μια φορά ότι οι υποδομές και τα μηχανήματα (2 αλατιέρες ) δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες. Οι ευθύνες για την ανεπάρκεια σε μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, σε μηχανήματα και σε χρηματοδότηση για την Πολιτική Προστασία βαραίνουν και την διοίκηση του Δήμου αλλά και όλες τις άλλες παρατάξεις που στηρίζουν τις πολιτικές που κινούνται στη λογική του «κόστους-οφέλους», η οποία είναι βασική κατεύθυνση της Ε.Ε., και διαχρονικά όλων των ελληνικών κυβερνήσεων.

Στην παρέμβαση που κάναμε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο αλλά και στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων ζητήσαμε από την Υπηρεσία να ανταποκριθεί σε συγκεκριμένα προβλήματα :

- Επειδή τα προβλήματα από το χιόνι και τον πάγο εστιάζονταν στους δρόμους, στις γειτονιές και στα πεζοδρόμια, ζητήσαμε να μεταφερθούν σε συγκεκριμένα κεντρικά σημεία του Δήμου σάκοι με αλάτι έτσι ώστε να μπορέσουν οι συνδημότες μας να τους προμηθευτούν.

- Θέσαμε το ζήτημα του ψύχους και ζητήσαμε να ανακοινωθούν από τον Δήμο θερμαινόμενοι δημοτικοί χώροι.

- Επίσης ζητήσαμε να αποκατασταθούν τα θερμαντικά σώματα που βρίσκονται στις αίθουσες που συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του Δήμου στην οδό Πόντου.

- Ζητήσαμε να ενημερωθούμε για την ετοιμότητα των υπηρεσιών με το άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές των γιορτών.

Μετά από μερικές ώρες, προς το μεσημέρι, υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημά μας για το αλάτι στις γειτονιές της Καλαμαριάς, με σχετική ανακοίνωση από την Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας. Ελπίζουμε σύντομα να υπάρχει ανταπόκριση και στα άλλα αιτήματα που θέσαμε.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να παρεμβαίνει πάντα στη λογική της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων και θα πρωτοστατήσει στην ανάγκη για τη λήψη μέτρων σε μελλοντικές παρόμοιες καταστάσεις.